Afbeelding
Foto: PR

3 redenen waarom enkel een WA verzekering vaak niet genoeg is

Partnerbijdrage

Als je een auto op jouw naam hebt staan, ben je verplicht om deze minimaal te verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid. Dit doe je door een WA-verzekering af te sluiten. Dit is de goedkoopste autoverzekering waar je bij verzekeraars uit kunt kiezen. Niet gek dat deze verzekering veelvuldig wordt afgesloten. Toch moet jij jezelf afvragen of je genoegen neemt met een WA-verzekering. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, zetten wij hier 3 redenen op een rijtje waarom enkel een WA-verzekering vaak niet genoeg is.

1. Schade door onverwachte gebeurtenissen wordt niet vergoed

Met een WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je met jouw auto veroorzaakt bij anderen. Deze verzekering dekt niet alleen schade aan personen, maar ook schade aan andermans bezittingen. Raakt jouw auto ook beschadigd? Dan hoef je niet aan te kloppen bij een verzekeraar als je alleen een WA-verzekering hebt afgesloten.

Een auto kan overigens ook beschadigen door onverwachte gebeurtenissen. Invloeden uit de natuur kunnen bijvoorbeeld schade aan jouw auto tot gevolg hebben. Neem bijvoorbeeld een hevige storm of hagelbui. Je kunt zelf weliswaar niets aan deze schade doen, maar je bent niet verzekerd als je jouw auto alleen verzekerd hebt voor de wettelijke aansprakelijkheid. Wil je dat dergelijke schade wel vergoed wordt? Dan is het beter om een autoverzekering af te sluiten. Schade door onverwachte gebeurtenissen verzeker je door voor de verzekering WA + Beperkt Casco te kiezen.

2. Verzekeraar keert geen geld uit na schade aan jouw auto door een aanrijding

Ben je dag in dag uit veel op de weg te vinden? Dan is de kans dat je betrokken raakt bij een (eenzijdige) aanrijding groter dan wanneer je amper rijdt. In dat geval is het risicovol om alleen een WA-verzekering voor jouw auto af te sluiten. Wanneer je dit toch doet en betrokken raakt bij een aanrijding, wordt er namelijk niets van de schade aan jouw auto vergoed. Een verzekeraar keert alleen geld uit om de schade aan de auto van de tegenpartij te vergoeden.

Als je een auto gekocht hebt die jonger dan 6 jaar is of nog een relatief hoge dagwaarde heeft, is een WA-verzekering niet aan te raden. De meeste mensen kiezen in dat geval namelijk voor WA + Volledig Casco, oftewel een allrisk autoverzekering. Het grote voordeel van op deze manier jouw auto verzekeren is dat ook schade door een aanrijding, botsing en vandalisme vergoed wordt.

3. Je kunt onnodig duur uit zijn

Een WA-verzekering is de goedkoopste autoverzekering die je af kunt sluiten. Toch kun je onderaan de streep veel duurder uit zijn dan met een uitgebreidere dekking. Wanneer je voor de minimale dekking kiest, is de kans groter dat je zelf (een deel van) de schade moet vergoeden. Raak je betrokken bij een aanrijding en is jouw auto total loss? Dan hoef je niet op een financiële bijdrage van de verzekeraar te rekenen. Je moet een nieuwe auto dus volledig uit eigen zak betalen. Je bent hierdoor veel meer geld kwijt dan de premie van een uitgebreide autoverzekering.

Dit artikel wordt u aangeboden door Interpolis. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid