Afbeelding

Heb jij ook zo genoeg van de Achterhoekse streken

Partnerbijdrage

Het is natuurlijk nergens mooier dan in Zelhem en omstreken, daarover zal vast geen discussie ontstaan. Toch kan het zijn dat je na twee jaar vakantie vieren in eigen land wel eens je vleugels uit wilt slaan om naar andere continenten te vliegen. Nu het een rustige kerst beloofd te worden zonder kerstmarkten of andere evenementen is het wel de ideale tijd om je eens te oriënteren op de vakantie van 2022. 

De vakantie in eigen land kan vanzelfsprekend ook prachtig en boeiend zijn. De Wadden zijn uniek en ook in Limburg valt genoeg te beleven. Toch zijn veel inwoners van de Achterhoek en de rest van Nederland nu wel een beetje uitgekeken op vakantie in eigen land. We willen weer andere culturen opsnuiven en buitenlandse gerechten proeven. De spruitjes en de boerenkool zullen we deze winter wel genoeg voorgeschoteld krijgen. Daarnaast hebben we ondertussen ook alle Gelderse en Achtertstreken inmiddels gezien. Kortom, tijd voor wat anders!

Nu je ook vaker thuis zit te werken en je minder hoeft te reizen is er tussendoor vast meer tijd om je op de zomervakantie van 2022 te oriënteren. Ga samen met je partner eens gezellig met een glaasje wijn op de bank zitten om plannen voor de zomervakantie te maken. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende vervoersmiddelen. Ga je met de auto dan kost dat toch de nodige inspanning van de chauffeur. Dat geldt natuurlijk ook voor de campervakantie. Aangezien je niet weg bent van een georganiseerde busreis of cruise lijkt een vliegvakantie voor jullie de beste optie. Maar hoe word je wijs uit dat onnoemelijk grote aanbod aan vliegvakanties die je online tegenkomt. Gelukkig is daar de handige website van skyscanner waar alles op te vinden is. Tips, topbestemmingen, prijzen en informatie over landen alles handig bij elkaar. 

Fotogeniek
Wie op vakantie naar het buitenland gaat zal daar vast veel foto’s gaan maken. In vroeger tijden gingen dan de compactcamera met fotorolletjes mee. Eénmaal thuis werden de foto’s via de ontwikkelcentrale afgedrukt en ging je in verloren uurtjes met een creatief fotoboek aan de slag. Gelukkig kan tegenwoordig alles digitaal en is de gemiddelde kwaliteit van de foto’s beslist beter geworden. Je hoeft zelfs geen dure spiegelreflex camera mee op reis om tot meer dan acceptabele resultaten te komen. Met je smartphone zien je beelden er tegenwoordig professioneel en gelikt uit. Voor de serieuze fotograaf is een vakantiebestemming waar mooie platen geschoten kunnen worden een must. Zo’n bestemming kun je al binnen Europa vinden.

Drone
De Azoren zijn wat dat betreft een ideale omgeving om prachtige vergezichten en mooie natuur met een drone te gaan verkennen. Je hoeft tegenwoordig geen duizenden euro’s uit te trekken voor voor een vaak te zware drone. Zo heb je met de Mavic 2 van DJI al een drone die minder dan een kilopak suiker weegt. Zorg wel dat je een Europees dronediploma hebt. Een officiële cursus kun je al voor een paar tientjes volgen. Daarna wel je de drone nog bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) laten registreren zodat je een soort kenteken krijgt wat je vervolgens op je drone moet plakken. Verdiep je er op tijd in zodat je straks onbezorgd op vliegvakantie kunt gaan.

Dit artikel wordt u aangeboden door wereldreizigers.nl Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.
Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid