Waarom vakantie in eigen land leuker is dan in het buitenland

  Partnerbijdrage

Op vakantie in eigen land? Zeker een goed idee!

Wil je op vakantie in Nederland? Dat is zeker een goed idee! Waar veel mensen het liefst op vakantie naar het buitenland gaat, kiezen er ook steeds meer mensen voor een vakantie in eigen land. En dat is eigenlijk veel leuker. Een vakantie in eigen land brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Wij hebben deze voordelen voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek waarom je zeker op vakantie moet gaan in eigen land.

Je hoeft minder lang te reizen

Ga je bijvoorbeeld naar een vakantiehuis in Drenthe, dan hoef je minder lang te reizen dan wanneer je kiest voor een vliegvakantie. Hier ben je vaak wel een dag aan kwijt. Je moet inchecken, wachten op het vliegtuig, vliegen en weer uitchecken. Ga je in Nederland op vakantie, dan ben je binnen een mum van tijd op je bestemming. Dat is toch werkelijk ideaal?

Je ervaart minder stress

Veel mensen vinden het stressvol om een lange reis te maken. Zij willen graag zelfs bepalen wanneer ze vertrekken en aankomen en hebben het liefst de touwtjes in handen. Misschien is dat voor jou ook zo? Als je in eigen land op vakantie gaat, zal je een stuk minder stress ervaren. En ontspannen is juist de bedoeling van een vakantie.

Je wordt verrast door de schoonheid van eigen land

Misschien weet je niet hoe mooi ons eigen land is of ben je geneigd dit te vergeten. Je denkt misschien dat je alle plekken al gezien hebt, terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Door vakantieplekken in Nederland te ontdekken die je nog niet kent, wordt je verrast door de schoonheid van je eigen land.

Er zijn veel bestemmingen mogelijk

Ga je op vakantie in Nederland, dan heb je echt zoveel keuze. Er zijn diverse mooie plekken om te verblijven. Of je nu naar een vakantiepark gaat, ergens gaat kamperen of een hotel bezoekt. En dat is niet het enige, want Nederland kent ook genoeg mogelijkheden voor bijzondere overnachtingen. Denk aan boomhutten, boten, natuurhuisjes, hijskranen en nog veel meer.

Het klimaat is prima

Het weer in Nederland wordt gedurende de zomers steeds beter. Daar waar er voorheen meer regen was, hebben we nu steeds meer te maken met langdurige periodes van zon en ook steeds hogere temperaturen. Zo wordt in eigen land op vakantie gaan steeds aangenamer en valt je vakantie minder snel in het water.

Ga jij ook op vakantie in eigen land?

Dit artikel wordt u aangeboden door Heerlijkehuisjes.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden