Foto: PR

3x deze klussen worden het meest vergeten

  Partnerbijdrage

Grasmaaien, ramenlappen…dit zijn de klusjes die de meeste mensen wel geregeld doen. Toch zijn er ook een aantal klussen die vaak vergeten worden. Meestal gaat het dan om klussen die voor flink wat schade kunnen zorgen. Maar er is hoop: dit zijn ook vaak de klussen die makkelijk uitbesteed kunnen worden aan een professional. Lees er in dit artikel meer over!

Het schoonmaken van de dakgoot

Wist je dat het schoonmaken van de dakgoot regelmatig moet gebeuren? Je zou het misschien niet verwachten, maar er kan veel troep in de dakgoot belanden. Door neerslag en wind kunnen er veel bladeren, mos, takjes en steentjes in terechtkomen. Wanneer dit niet op tijd verwijderd wordt is er de kans dat de dakgoot zal overstromen. Daarbij is er ook nog kans dat de regenpijp verstopt raakt; in dat geval kan het water helemaal nergens naartoe. Om te checken of je dakgoot toe is aan onderhoud kun je controleren of de buitenmuur van je huis vochtig is, dit kan namelijk duiden op een verstopte dakgoot. Ook heb je kans op een verstopte dakgoot wanneer je in de zomer veel last hebt van muggen; deze komen af op het stilstaande water. De dakgoot schoonmaken is dus erg belangrijk en je kunt hiervoor een professional inhuren die ieder najaar langskomt voor onderhoud. Hij of zij zal dan voor een vast bedrag, afhankelijk van de lengte van je dakgoot, het onderhoud uitvoeren.

Onderhoud aan de CV-ketel 

Iets wat ook vaak vergeten wordt is het onderhoud van de CV-installatie. Als je verwarming het doet en je hebt warm water dan zal er wel niks aan de hand zijn, toch? Veel mensen vergissen zich hierin: het regelmatig controleren van de CV-ketel is erg belangrijk. Een verwaarloosde ketel is zelfs erg gevaarlijk. Er kan dan koolmonoxide vrijkomen; dit is een geurloze stof die verstikking kan veroorzaken. Huur daarom een professional in die regelmatig de staat van je CV-installatie bekijkt om een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Je zou zelf in de tussentijd voor de zekerheid de waterdruk kunnen controleren en de radiatoren ontluchten. Een bijkomend voordeel van regelmatig CV-onderhoud is dat je het verbruik op die manier zo zuinig mogelijk houdt. Dit is goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Het vegen van de schoorsteen

Schoorsteenvegers, bestaan die nog? Jazeker! Sterker nog, er zijn jaarlijks in Nederland ongeveer tweeduizend schoorsteenbranden die veroorzaakt worden door een verwaarloosde schoorsteen. Het is best voor te stellen dat je niet graag zelf het dak opgaat om de schoorsteen te vegen. Daarom is het handig om een abonnement af te sluiten waarbij een professional jaarlijks komt schoorsteenvegen. Je betaalt dan een vast bedrag, afhankelijk van het aantal rookkanalen en het type dak dat je hebt. Hij of zij kijkt dan ook gelijk of er verder nog onderhoud nodig is aan het rookkanaal. Wat ook goed is om te weten is dat in het geval van brand bij een verwaarloosde schoorsteen er door de verzekering vaak niets wordt uitgekeerd. Sluit dus snel een abonnement af zodat je zonder zorgen bij dat gezellige vuurtje kunt zitten!

Dit artikel wordt u aangeboden door Univé. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden