Afbeelding
Foto: PR

Buitengesloten in Gent? Zo sta je binnen een uur weer binnen

Partnerbijdrage

Heb jij jezelf buitengesloten in Gent? Dat het niet handig is hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Wat wel interessant is dat je waarschijnlijk binnen het uur weer binnen kan staan. En dat lukt je misschien wel zelf. Al kun je daarvoor ook de hulp vragen van een legitieme slotenmaker.

Wat kun je zelf doen?

Je kunt allereerst een aantal dingen zelf proberen. Dus heb jij jezelf buitengesloten? Gebruik in ieder geval deze checklist om zeker te weten dat er echt geen mogelijk meer is om binnen te komen:

 • Reservesleutel
  Heb je jouw sleutels binnen laten liggen, maar hebben je ouders, vrienden of de buren ook een sleutel? Ga bij ze langs en vraag ze om de sleutel. Alles op minder dan een half uur rijden is een goed idee. Omdat het anders ook ongeveer een uur zal duren voordat je weer binnen bent.
 • Raam open
  Staat er misschien nog een raam open? Als je voor of achter een klein raampje open hebt staan is dat de moeite waard. En gaat het om een zolderraam? Dat wordt klimmen. Schuif wat dakpannen aan de kant en probeer op die manier binnen te komen. Dat gaat je namelijk kosten schelen.
 • Flipperen
  Is er geen manier om binnen te komen zonder de deur te openen? Slotenmakers proberen de deur eerst open te flipperen. Ze gebruiken een flipperkaart, die je tussen het kozijn en de deur plaatst. Zoek een stuk flexibel plastic. En probeer op die manier de dagschoot te bewegen.
  Let op: dit lukt alleen als de deur niet op slot zit, maar wel achter je is dichtgevallen.

Legitieme slotenmaker uit de buurt

En lukt het je op die manier helaas niet om zelf binnen te komen? Als je het een kwartier tot een half uur hebt geprobeerd is het verstandig om toch contact op te nemen met een slotenmaker. Kies bij voorkeur een legitieme slotenmaker in de buurt. Dus kan diegene binnen 30 minuten bij je op locatie zijn? Dat is een goed teken. En het gaat ervoor zorgen dat je binnen ongeveer een uur weer binnen zal zijn.

Een slotenmaker in de buurt zal ongeveer 30 minuten nodig hebben om naar je toe te komen. Bij jou voor de deur proberen ze de deur open te flipperen. Als dat lukt sta je letterlijk binnen 5 tot 10 minuten weer binnen. En lukt dat helaas niet? De slotenmaker moet het slot uitboren. Daarna wordt er een nieuw slot geplaatst. Gemiddeld genomen sta je binnen in totaal een uur weer binnen. En voorkom je dus dat het echt koud begint te worden of dat je hier te veel tijd aan verliest.

Dit artikel wordt u aangeboden door Slotenmaker België. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid