Pexels

Waarom moet je deze zomer op vakantie gaan naar Ibiza?

  Partnerbijdrage

Of het mogelijk is om deze zomer op vakantie te gaan naar het buitenland is door de pandemie nog maar de vraag. Toch moet je Ibiza zeker opnemen in je lijst met potentiële bestemmingen voor je volgende zonvakantie. Over het algemeen wordt dit Spaanse eiland natuurlijk met name bezocht door jongeren die willen feesten, maar Ibiza heeft nog veel meer te bieden. Boek dus snel een vakantie naar dit eiland en regel via EasyTerra een huurauto zodat je helemaal klaar bent voor je verblijf op Ibiza! Waarom? Dat lees je in dit artikel! 

Ibiza-stad 
Een auto huren Ibiza is zeker nodig als je op vakantie gaat naar dit Spaanse eiland, puur al door Ibiza-stad. Dit is de bruisende hoofdstad van Ibiza, wat echt vol zit met gezellige restaurants, terrassen en bars. Bovendien staat Ibiza-stad bekend om de haven, hier meren regelmatig luxe jachten aan. Ook heeft deze stad een lange geschiedenis, terwijl het bovendien gezien wordt als een erg historische locatie. Dit kom vooral door Dalt Vila, wat het historische centrum van Ibiza-stad is. Dit gebied bestaat uit smalle doorgangen en trappen, terwijl het ook nog eens omringd wordt door vestingmuren. Vergeet hier niet de kathedraal te bezoeken! 

Geschikt voor jong en oud
Als Ibiza-stad nog niet genoeg redenen biedt om op vakantie te gaan naar Ibiza dan hoef je niet bang te zijn, hier is namelijk nog veel meer leuks te doen. Dit is het geval voor de jongeren, maar ook voor de oudere generaties is Ibiza zeker een geschikte bestemming. Waar de jongelui heerlijk kunnen feesten op dit Spaanse eiland, kunnen ouderen juist meer de relaxte en rustige kant van Ibiza opzoeken. Want ja, dat heeft dit eiland! Dit zorgt dus voor dat het geschikt is voor zowel jong als oud, waarbij met name de natuur van het rustige noorden echt geweldig is voor gezinnen.

Romantiek
Ibiza is ook een perfecte locatie voor een huwelijksreis of een romantisch uitje met je partner. Overdag kun je van de Spaanse zon genieten terwijl je op één van de vele stranden ligt, terwijl je ’s avonds een mooie wandeling maakt door Dalt Vila. Tussendoor kun je bovendien genieten van een romantisch restaurant, waar je genoeg van zult vinden op Ibiza. Hierbij kun je onder andere denken aan Sunset Ashram. Dit ligt op het westelijke deel van het eiland. Je kunt hier heerlijk eten terwijl je de beroemde zonsondergang aanschouwt. 

Hippie
Niet iedereen vindt dit een reden om naar Ibiza te gaan, maar dit eiland is al lang populair onder hippies. Hierdoor heerst er altijd een relaxte sfeer, terwijl er ook nog eens veel kleurrijke hippiemarkten te vinden zijn. Die hippiecultuur van weleer hangt dus nog altijd op Ibiza, waar je echt van moet houden. Er zullen immers ook genoeg toeristen zijn die de hippiemarkten liever vermijden, maar toch hoort dit wel echt bij dit Spaanse eiland. Het is dan ook zeker een aanrader om een keer naar zo’n markt toe te gaan tijdens je vakantie op Ibiza.

Dit artikel wordt u aangeboden door EasyTerra. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden