Wat zijn de beste reisbestemmingen van 2021?

  Partnerbijdrage

Of we in 2021 op een veilige manier naar het buitenland kunnen reizen is nog maar de vraag. Toch zal dit vast mogelijk zijn. Als het niet dit jaar is dan wel volgend jaar. Je kunt dus ook al gewoon je volgende vakantie gaan inplannen, al is het misschien nog niet duidelijk wanneer dit mogelijk is. Desondanks kun je al wel vast gaan bepalen wat je wilt gaan doen in het land van bestemming en welke auto je wilt huren via EasyTerra daar. Je zult bovendien natuurlijk ook een keuze moeten maken tussen allerlei potentiële bestemmingen, zoals de vier die genoemd worden in dit artikel. 

Costa Rica 
Degenen die duurzaam willen reizen, zullen blij zijn met de vooruitgang van Costa Rica: deze oude wereldleider op het gebied van instandhouding en duurzaamheid zijn van plan om het land tegen 2050 volledig koolstofvrij te maken. Costa Rica is onlangs ook het eerste land geworden in Midden-Amerika om het homohuwelijk te legaliseren, waarmee het toewijding toont om alle soorten reizigers te verwelkomen. En naast zijn avontuurlijke aanbod, zoals onder meer canopy ziplining, surfen en walvissen spotten, breidt het land zijn luxe aanbod uit. Natuurlijk is een huurauto regelen via autohuur Amsterdam wel slim, want er is genoeg te zien in Costa Rica. Hacienda AltaGracia is met name een pareltje, wat deel uit maakt van de Auberge collectie. Luxe, maar toch midden in de natuur.

Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland zal bij veel mensen op de bucketlist staan. Logisch en zeer terecht. Met name de mensen die houden van avontuur zijn aan het juiste adres in Nieuw-Zeeland. Zo kun je hier bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen, wat mogelijk is in Kaikoura. Daarnaast kun je in dit land ook meer leren over de Maori cultuur. Bovendien moet je natuurlijk Milford Sound bezoeken, wat gezien wordt als de meest populaire toeristische bestemming van Nieuw-Zeeland. Anderen noemen het zelfs het 8e wereldwonder. Milford Sound is een berg dat ligt in het Fjordland National Park, waar je ook nog eens kunt genieten van twee permanente watervallen. Het is wel van belang dat je genoeg kleding meeneemt, want in Nieuw-Zeeland kun je in één dag daadwerkelijk alle vier de seizoenen ervaren. 

Mexico
De stranden van Mexico zullen altijd populair blijven, maar tegenwoordig begint ook het hart van het binnenland van Mexico steeds sterker te kloppen. Plaatsen om in de gaten te houden voor 2021 zijn onder meer unieke plekken zoals de hoofdstad van Yucatán, Mérida, ook wel bekend als de Witte Stad. Dan is er nog San Miguel de Allende, dat onlangs door Condé Nast Traveler werd uitgeroepen tot de beste kleine stad ter wereld. Hier is Casa Adela zeker een aanrader. Dit landgoed heeft een prachtig uitzicht op de vallei, waar je ook nog eens een vlucht in een heteluchtballon kunt maken. Houd je juist meer van een stedelijke landschap? Je moet dan natuurlijk naar Mexico-Stad gaan. 

Egypte
Egypte herbergt een derde van alle oudheden ter wereld en is de thuisbasis van de enige overgebleven plaats in de oorspronkelijke zeven wereldwonderen: de piramides van Gizeh. Officieel het grootste archeologische museum ter wereld, zal het langverwachte Grand Egyptian Museum volledig open zijn in 2021. Gelegen dicht bij de Grote Piramides, zal het gevuld zijn met oogverblindende tentoonstellingen, waaronder één met elk artefact dat in het graf van koning Toetanchamon zat. Als je op vakantie gaat naar Egypte dan is dit museum het dus zeker waard om een bezoekje te brengen. Daarnaast is er uiteraard nog veel meer te doen in dit land, dus het is slim om een auto te huren zodat je een roadtrip kunt maken door Egypte

Dit artikel wordt u aangeboden door Easy Terra. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden