Afbeelding

Bronckhorster politiek en de windturbines

Opinie

Tijdens de debatavond op 3 maart in Hoog Keppel van de politieke partijen in Bronckhorst met de inwoners was één ding duidelijk: 75 procent van de Bronckhorsters is tegen de komst van windturbines die het bijzondere coulisselandschap compleet en onherstelbaar vernietigen, de gezondheid van de inwoners in de waagschaal leggen, de flora en fauna onherstelbaar aantasten en de leefbaarheid in onze gemeenschap ernstig onder druk zetten. Er is dus geen draagvlak.
Ook na de debatavond zijn de inwoners er niet geruster op geworden. Verschillende reacties van politieke partijen tonen aan dat ze eigenlijk niet goed (lees: onvolledig en onjuist) over alle consequenties geïnformeerd zijn dan wel dat ze zich onvoldoende verdiept hebben in de problematiek. De verschillende partijprogramma’s bieden ook niet voldoende zekerheid of houvast.
Als je die vreselijke windturbines niet wilt in Bronckhorst waar moet je dan op 14, 15 of 16 maart op stemmen? Wij hebben alle partijprogramma’s bestudeerd en hebben iedere politieke partij die aan de verkiezingen deelneemt, gevraagd zich uit te spreken over de volgende vraag: is uw partij voorstander van plaatsing van windturbines (hoger dan 25 meter as-hoogte)?
De antwoorden vindt u terug in een flyer die samen met de papieren uitgave van Contact wordt verspreid. De partijen hebben hun antwoord (ja/neutraal/nee) zelf toegelicht in max 100 woorden. Wij zijn zo vrij geweest daar een stemadvies aan te koppelen. De flyer geeft een goed inzicht in de standpunten van de politieke partijen over de plaatsing van windturbines in Bronckhorst en helpt wellicht bij het bepalen van uw stem. Het is nu aan u, aan ons, alle inwoners van Bronckhorst om te kiezen.
Energieneutraal zonder (middel)grote windturbines kán. Wij roepen alle partijen daarom op de wethouder opdracht te geven terug te gaan naar de tekentafel en echt sámen met inwoners naar een oplossing zonder (middel)grote windturbines te zoeken. Vóór een duurzaam en leefbaar Bronckhorst, tegen ongezonde en landschap vernietigende windturbines. Wij zijn vóór duurzaamheid en een transparant, open, zorgvuldige en eerlijke procesgang.

Namens de bewonersgroepen:
Natuurlijk Landschap Heidenhoek
Actiecomité Op en Um ’t Hengelse Zand
Vereniging Bronckhorst Windturbinevrij
Stichting Tegenwind Keppel en Eldrik
Tegenwind Oude IJssel
Windmolens Drempt

Tegenstand Windturbines in Bronckhorst. Beeld: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant