Directielid Evelien Schuurman overhandigt een laptop aan Coryne Noordhoek van COA. Foto: PR

Directielid Evelien Schuurman overhandigt een laptop aan Coryne Noordhoek van COA. Foto: PR

Alfa Achterhoek schenkt laptops aan vluchtelingen van de Betteld

Onderwijs

ZELHEM - De verschrikkelijke gevolgen van een oorlog brengen veel mensen tot zinvolle acties. Dat geldt ook voor de medewerkers van Alfa Accountants en Adviseurs in Achterhoek. Alfa Achterhoek schenkt laptops aan de vluchtelingen die op dit moment ondergebracht zijn in de Betteld in Zelhem.

Evelien Schuurman: “Ik vind het fijn dat we als Alfa Achterhoek sterk betrokken zijn bij onze regio, maar ook daarbuiten. Ik ben blij dat we hier, hoe klein ook, onze bijdrage aan kunnen leveren. Het schenken van de laptops aan de vluchtelingen was voor mij persoonlijk een heel speciaal moment om te beleven. Ondanks dat de jongeren onze taal niet spreken, bezorgden de duimen omhoog en het luide applaus me kippenvel. De dankbaarheid die ik zag was indrukwekkend.” 

Alfa Accountants en Adviseurs Achterhoek schenkt gereviseerde laptops aan de Betteld in Zelhem. De Betteld is een opvanglocatie van het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) waar veel vluchtelingen zonder ouders verblijven. De jongeren hebben recht om in Nederland onderwijs te volgen, maar hebben vaak niet de middelen om dit uit te oefenen op een manier die wij als normaal beschouwen. 

“Wij, als Alfa, vinden het belangrijk dat er voldoende benodigdheden zijn voor scholing, zodat iedereen de kans krijgt om op een voor ons ‘normale’ manier onderwijs te volgen. De laptops zullen daarom worden ingezet als een hulpmiddel in het onderwijs voor deze jongeren. Nadat ze op de Betteld zijn ingezet worden ze ook op andere locaties gebruikt waar vluchtelingen verblijven. Het is een bescheiden bijdrage, maar we zijn blij dat we als cluster Achterhoek dit kunnen doen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid