Schooldirecteur Michel Raddatz en Damian Thuis (l.) en Myron Looman (r.) tonen trots de opbrengst van de sponsorloop. Foto: Melissa Verhoef
Schooldirecteur Michel Raddatz en Damian Thuis (l.) en Myron Looman (r.) tonen trots de opbrengst van de sponsorloop. Foto: Melissa Verhoef

Kinderen rennen duizenden euro’s bij elkaar voor boeken

Onderwijs

ZELHEM - De afgelopen tijd is er veel te doen over het leesonderwijs dat gegeven wordt op de basisscholen in Nederland. Onderzoek toont aan dat kinderen minder begrijpen van wat ze lezen, en de motivatie om te lezen zou tot een dieptepunt zijn gezakt. Openbare basisschool Jan Ligthart in Zelhem zal zich de aankomende jaren gaan verdiepen in het lezen met begrip en in het vergroten van de leesmotivatie. Daarvoor heeft de school onder andere kritisch naar de inhoud van haar boekenkasten gekeken, met als conclusie: tijd voor nieuwe boeken.

Dat is een kostbare aangelegenheid. De school heeft geld gereserveerd voor nieuwe boeken maar om een grote slag te kunnen maken was er meer nodig.

Er werd een sponsorloop georganiseerd. De kinderen zorgden voor sponsoren en hebben heel veel rondes gelopen. Dit allemaal om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor nieuwe boeken. Tijdens de opening van de Kinderboekenweek werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt. De kinderen hebben het fantastische bedrag van 4387,75 euro opgehaald! De school is enorm trots op de kinderen en wil alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage.

Het team en de kinderen kunnen nu aan de slag met het uitkiezen van nieuwe boeken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid