De 'boswachter' opent de Kinderboekenweek op De Meene. Foto: De Meene

De 'boswachter' opent de Kinderboekenweek op De Meene. Foto: De Meene

Gi-Ga-Groen boekenfeest op CDS De Meene

Onderwijs

ZELHEM - “Alles hier is Gi-Ga-Groen!”, zei de boswachter die woensdagochtend 5 oktober de Kinderboekenweek opende op CDS De Meene in Zelhem.

Het was een echt boekenfeestje op de Christelijke Daltonschool. Het thema dit jaar is Gi-Ga-Groen en de boswachter (in het dagelijks leven ook bekend als juf Carla) las de kinderen een prachtig mooi Groen Gedicht voor. Ouders van de school hadden de hal prachtig versierd; het leek net een bos, met vogelgeluiden en al. Ook leerkrachten en kinderen waren deels in het groen gekleed. Er werd lekker gedanst op het themalied van Kinderen voor Kinderen.

Dankzij een gift van de Ouderraad kon de schoolbibliotheek weer flink worden aangevuld. De kinderen hadden zelf inspraak voor wat betreft de nieuwe boeken die aangeschaft mochten worden. De bestelde boeken werden op ludieke wijze bezorgd door Remco van de Readshop; zijn hele fiets was beladen met dozen vol boeken.
Op school zal er deze dagen extra worden voorgelezen; zo gaan de leerkrachten op bezoek in andere groepen om voor te lezen en lezen de oudere kinderen voor bij de jongere kinderen. Ter afsluiting is er op maandag 17 oktober een boekenmarkt.
De medewerkers van de school hopen op een fijne Kinderboekenweek vol leesplezier en onderstrepen hiermee nogmaals het belang van lezen en voorlezen op de basisschool.

Foto: De Meene

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid