Louise Brouwer en haar man Jan worden verwelkomd door directeur Rick Wolsink. Foto: Mirjam Rensink

Louise Brouwer en haar man Jan worden verwelkomd door directeur Rick Wolsink. Foto: Mirjam Rensink

Dorpsschool Halle zwaait juf Louise uit

Onderwijs

HALLE – Louise Brouwer heeft vrijdag 2 september feestelijk afscheid genomen van de Dorpsschool in Halle. Ze werkte 18,5 jaar als intern begeleider op de school en had zo contact met vrijwel alle leerlingen in de school.

Door Mirjam Rensink

Juf Louise en haar man Jan kwamen ‘s ochtends in een auto uit 1928 het schoolplein opgereden, terwijl alle leerlingen van de school haar toezingen. Directeur Rick Wolsink overhandigt Louise Brouwer vervolgens twee cadeaus, een kookschort met de namen van alle kinderen erop en een map waarop ‘Louise wat maak je me nou?’ staat. In de map zitten 120 recepten, ieder kind van de school heeft een recept geschreven van iets dat hij of zij zelf lekker vindt om te eten. “Wat een leuke verrassing”, reageert juf Louise. “Nu kan ik iedere keer als ik iets kook uit dit boek aan jullie denken.”

Zelf heeft ze ook een cadeau meegenomen voor alle kinderen van de school. “Ik vond het geluid van de schoolbel altijd zo’n vervelend geluid. Het was zo’n elektronisch zoemend geluid. Dus ik heb een ouderwetse bel voor jullie gekocht. Met een mooi geluid. Ik vind het een geluid, dat zegt: ‘kom binnen in deze fijne school’. In de bel staat de datum van vandaag gegraveerd en aan de binnenkant staat ook nog een tekst, daar kunnen jullie later wel eens naar kijken.”

Rick Wolsink neemt de bel dankbaar in ontvangst. “Op deze manier zullen we elke dag aan juf Louise denken als we na de pauze de bel luiden om de kinderen naar binnen te laten gaan.”

Voor juf Louise Brouwer maakten de kinderen van de Dorpsschool Halle een erehaag. Foto: Mirjam Rensink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid