Jet Dorst bij haar tentoonstelling. Foto: Fréderique van den Berg

Jet Dorst bij haar tentoonstelling. Foto: Fréderique van den Berg

Groene wereldtentoonstelling in de Jan Ligthartschool

Onderwijs

ZELHEM - De kinderen van de Jan Ligthartschool zijn de afgelopen weken druk geweest met het thema ‘de groene wereld’. Het project werd afgesloten met een tentoonstelling door de hele school, waar ouders/verzorgers, familie en buurtbewoners naar mochten komen kijken.

Door Fréderique van den Berg

De Zelhemse school was gezellig versierd met zelfgemaakte werken van de kinderen van alle klassen. De vele mensen die de expositie kwamen bezoeken werden rondgeleid door de trotse leerlingen die vertelden wat ze allemaal hadden gemaakt. Van de kleuters waren er plakwerkjes en tekeningen te zien over de boerderij en dieren die daar leven, Zij waren hiervoor naar de boerderijen van Jesper en Iefke geweest. Die hadden beiden een grote collage gemaakt van hun eigen boerderij. Groep 3 was naar de Hoge Veluwe geweest, en bracht van dat reisje insecten mee voor het schoolproject.
Ook de leerlingen van groep 4 waren in de wereld van de ‘kriebelbeestjes’ gekropen. Op een tafel in de hal stonden potjes met insecten die op die manier goed te bekijken waren. De leerlingen hadden ervoor gezorgd dat de diertjes genoeg eten en lucht kregen zodat ze later weer veilig in de natuur kunnen worden teruggezet. De groepen 5 en 6 hadden dingen gemaakt van gerecyclede materialen zoals knopen, doppen en karton. Hieruit waren prachtige kunstwerken ontstaan.
De kinderen van groep 7 en 8 hadden zich beziggehouden met ‘duurzaam design’: ze hadden voorwerpen gemaakt die je ook echt kunt gebruiken zoals een stoel van karton en tape waar je ook echt op kan zitten.
Na de geslaagde tentoonstelling mochten de kinderen trots hun kunstwerken mee naar huis nemen.

Morris en Yoel bij een paar van hun kunstwerken. Foto: Fréderique van den Berg

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid