Foto: Roel Wildeboer

Foto: Roel Wildeboer

Geniet van het voorjaar tijdens Pinksteren op De Wildenborch

Natuur

VORDEN - Op zondag 19 én maandag 20 mei zijn de privétuinen van kasteel De Wildenborch in Vorden voor het publiek geopend. Liefhebbers van historische tuinen, bloemen, planten en wandelen, zijn op beide dagen welkom tussen 10 en 17 uur. Het frisgroene blad aan de bomen, de weelderige bloesems, de uitbundig zingende vogels en de pronkende pauwen laten er geen twijfel over bestaan: het is volop voorjaar op De Wildenborch.

De speciaal uitgezette route leidt bezoekers langs de fraaiste plekken, romantische doorkijkjes, imposante waterpartijen, monumentale beelden en bijzondere bomen. Jonge kinderen kunnen op ontdekkingstocht met een avonturenverhaal van kabouterkoning Sassafras, geschreven door kinderboekenschrijfster en bewoonster van het Huis Jennine Staring. Voorafgaand aan en na het tuinbezoek kan men in de gezellige theeschenkerij van het Koetshuis genieten van koffie, thee en lokale lekkernijen, van zoet tot hartig. Ook is er een kleine informatiemarkt, waar boeken en planten te koop zijn. Bij mooi weer zal bovendien de ijscoman ten tonele verschijnen met zijn heerlijke Italiaanse ijs. 

De toegang bedraagt 7,50 euro per persoon (per pin te voldoen). Kinderen tot 12 jaar en Vrienden van De Wildenborch hebben gratis toegang. Vriend van de Wildenborch worden, is overigens al mogelijk vanaf 25 euro per jaar. Het parkeren is gratis en gebeurt op aanwijzing van de aanwezige parkeerregelaars. Honden worden niet toegelaten in de tuin, ook niet aangelijnd. Een uitzondering geldt voor hulphonden. Het bezoekadres is Wildenborchseweg 20 te Vorden (nabij Lochem).


www.wildenborch.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant