Zes weken oude broer en zus egel sterken aan bij Opvang Noach in Halle. Foto: Roel Kleinpenning
Zes weken oude broer en zus egel sterken aan bij Opvang Noach in Halle. Foto: Roel Kleinpenning

Stichting Opvang Noach tevreden over inzamelen en digitale collecte

Natuur

HALLE - Egeltjes, egeltjes, egeltjes bij Stichting Opvang Noach. Elke dag moeten heel veel egeltjes worden verzorgd en eten krijgen, naast alle andere dieren in de opvang zoals eendjes, duiven en eekhoorntjes. Het is daarom extra fijn dat veel mensen de vrijwilligers van Opvang Noach helpen door een mooie voorraad natuurlijk voedsel voor de inheemse wilde dieren aan te leggen, ze hebben echt hun best gedaan.

Ook handdoeken en dergelijke kwamen met tassen vol aan op de Aaltenseweg. “Helaas hebben we wel de kledingcontainer van Dierenlot weg moeten zetten. Er wordt zoveel afval en rommel in gedumpt dat afvoer hiervan in de papieren gaat lopen”, aldus Petra Lesterade van Dierenopvang Noach. “Dus, lieve mensen, kleding en handdoeken blijven erg welkom maar dan graag in de ontvangstruimte zetten, daar is het voor ons controleerbaar indien nodig. Het zou jammer zijn met deze inzameling helemaal te moeten stoppen omdat we het zo goed kunnen gebruiken.”

De digitale collecte in oktober bracht totaal 3.062,90 euro op. “Een prachtig bedrag, dank aan alle gulle gevers en zeker ook alle kids van de basisschool IJzevoorde! Zij liepen een prachtig bedrag bij elkaar bij de sponsorloop. Dierenlot verdubbelt het bedrag, dus het is een prachtig resultaat”, wil Petra nog even kwijt.

Kerstactie
De Christmas Challenge van Dierenlot is ook weer van start gegaan. Onze ‘sjaaltje voor een kwaaltje’ actie loopt tot aan einde van het jaar. Wie 5 euro of meer doneert, met via mail een vermelding van een adres, dan stuurt Opvang Noach een fleurig sjaaltje op. Voor giften van 25 euro doen ze er een leuk vogelhuisje bij. Zo kan ook een ander worden verrast.

“Het zou mooi zijn als u deze actie ook zou delen op social media. Alle hulp is welkom. Want het geld dat Stichting Opvang Noach via dit actieplatform ophaalt is niet alleen 100 procent voor de stichting, Dierenlot verdubbelt het bedrag ook nog eens omdat we Erkend Dierenlot Beneficiant zijn (ANBI) én wij tussen 15 tot en met 30 december het door jullie opgehaalde bedrag voor de inheemse wilde dieren gaan ‘presenteren’ bij ArkelCS: The Christmas Station.”

Klik hier om te doneren voor de Chrijstmas Challenge van Dierenlot voor Stichting Opvang Noach in Halle.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid