Kleine IJsvogelvlinder. Foto: PR
Kleine IJsvogelvlinder. Foto: PR

Minicursus ‘Natuurlijk Halle’

Natuur

HALLE - De Werkgroep Buitengebied Halle (WBH) onderdeel van Halle’s Belang heeft iets moois bedacht voor alle inwoners van Halle en omgeving. Voor de komende maanden en in 2024 wordt er een serie lezingen met excursies over de bijzondere (mooie) natuur in en rondom Halle aangeboden. Oftewel een zo genaamde minicursus over Natuurlijk Halle in vier thema’s: Insecten, Paddenstoelen, Landschap en Bomen. Deze minicursus bestaat uit een serie lezingen door lokale deskundigen op een maandagavond van 19.45 tot circa 21.45 uur in het Heidehuus in Halle-Heide én een interessante excursie op de zaterdag daaropvolgend van 10.00 tot 12.00 uur.

Insecten
Lezing op 28 augustus, excursie 2 september. Tijdens de eerste minicursus zal Wim Gerritsen de belangstellenden meenemen naar de wondere wereld van de insecten. Voor iedereen die zich weleens afvraagt wat al die vliegende en krioelende beestjes zijn, wat hun rol is in de natuur of hoe het eigenlijk met ze gaat. De excursie vindt plaats in de natuurgebiedjes langs de Heidenhoekse Vloed.

Paddenstoelen
Lezing 16 oktober, excursie 21 oktober. Paddenstoelendeskundige Jannie Klein Lebbink vertelt over het belang van paddenstoelen, hoe deze leven, waarom sommige soorten erg giftig zijn, waar ze aan te herkennen zijn, et cetera. Tijdens de excursie wordt gezocht naar mooie exemplaren in het buitengebied van Halle.

Landschap
Lezing 8 januari 2024, fietsexcursie 13 januari. De Halse Rug, Kampen, Essen, houtwallen, singels, boomgaarden… allemaal kenmerkende elementen van het landschap rondom Halle. Sander Nijhuis zal tijdens de avond en tijdens de fietsexcursie deze elementen bespreken en tonen dat deze logischerwijs bij elkaar horen en zo het kenmerkende buitengebied van Halle vormen.

Bomen
Lezing 22 april, excursie 27 april. Deskundige Gert Jan Hoornenborg laat zien hoe bomen leven en ontwikkelen, waarom oudere bomen zo belangrijk zijn voor de biodiversiteit et cetera. Tijdens de excursie worden enkele bijzondere exemplaren in het buitengebied bekeken.

Aanmelden
De werkgroep heeft een mail verstuurd met daarin een aanmeldlink naar adressen in het adresbestand. Ook kan men zich aanmelden voor één of meerdere cursusonderdelen via de Facebookpagina van Werkgroep Buitengebied Halle en via de mail werkgroepbuitengebied@hallesbelang.nl. Er is steeds plek voor ongeveer vijftien deelnemers (vol=vol). Deelname aan de minicursus is gratis.

Keizersmantel. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid