Gerard van Heusden (rechts) geeft het (wandel)stokje over aan Roel Janssen. Foto: JP van Leeuwen

Gerard van Heusden (rechts) geeft het (wandel)stokje over aan Roel Janssen. Foto: JP van Leeuwen

Roel Janssen neemt (wandel)stokje over van Gerard van Heusden

Natuur

DREMPT/HUMMELO/KEPPEL - Op dinsdag 24 januari hebben de vrijwilligers van Stichting Wandelpaden Drempt, Hummelo en Keppel afscheid genomen van de oprichter en voorzitter Gerard van Heusden. Roel Janssen volgt Gerard van Heusden op als nieuwe voorzitter.

De stichting verzorgt en onderhoudt het wandelpaden-netwerk in Drempt, Hummelo en Hoog- en Laag-Keppel. Dit gebeurt bijna allemaal door vrijwilligers die de paden in de gaten houden en onderhoud verrichten. Gerard was vanaf de oprichting in 2004 voorzitter en geeft nu, bijna 84 jaar jong, het stokje over aan een nieuw bestuur.

Bij de oprichting waren er ongeveer vijftien vrijwilligers om de paden in de gaten te houden, maar zo’n twee jaar geleden waren dit er nog maar drie. Gerard heeft toen met zijn enthousiasme gezorgd voor een bijna geheel nieuwe groep. Nu zijn er 34 enthousiaste wandelaars die met elkaar de elf verschillende routes (3 tot 22 kilometer) geadopteerd hebben. Hij heeft zo gezorgd voor een heel gezonde basis voor de toekomst.

Iedere dag maken veel wandelaars van heinde en verre gebruik van deze mooie paden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid