Wethouder Wilko Pelgrom helpt met planten van de zilverlinde in het centrum van Vorden. Foto: Dick van Hoffen

Wethouder Wilko Pelgrom helpt met planten van de zilverlinde in het centrum van Vorden. Foto: Dick van Hoffen

Nieuwe zilverlinde in centrum Vorden

Natuur

VORDEN - De monumentale paardenkastanje die eeuwenlang het voorplein van de Nederlands hervormde kerk in Vorden sierde werd om veiligheidsredenen noodgedwongen gekapt in 2018. Als vervangers werden in 2019 drie zilverlinden geplant. Die drie bomen zouden bij voldoende groei uiteindelijk weer een gezamenlijke kroon gaan vormen, althans dat was de bedoeling. Helaas heeft een van de drie bomen het loodje gelegd terwijl de andere twee uitstekend groeien.

Aanleiding genoeg voor de vereniging Bomenbelang Bronckhorst om in het kader van haar 25 jarig (zilveren!) jubileum de gesneefde boom door een nieuwe zilverlinde te vervangen. Dat moest dan wel een stevig exemplaar worden om het verschil met de twee overgebleven lindebomen niet te groot te maken, anders zou er van de gezamenlijke kroon niet veel terecht komen.

In aanwezigheid van wethouder Wilko Pelgrom, medewerkers van de gemeente, bestuursleden van de Vereniging Bomenbelang Bronckhorst en belangstellenden kreeg de boom 26 januari 2023 haar definitieve plek.

Het planten van de zilverlinde (Tilia tomentosa ‘Brabant’) is de afsluiting van een geslaagd jubileumjaar. In totaal 25 bijzondere bomen werden door de vereniging en haar inmiddels ruim honderd leden aan de bewoners van de gemeente Bronckhorst geschonken en geplant in Zelhem, Vorden, Wichmond, Baak, Halle en Steenderen.

Wethouder Wilko Pelgrom helpt met planten van de zilverlinde in het centrum van Vorden. Foto: Maaike te Stroet

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid