De drie imkers die de markt organiseren: Feikje Breimer, Marion Zielstra en Bieke Guntenaar. Foto: Raymond Bouwman

De drie imkers die de markt organiseren: Feikje Breimer, Marion Zielstra en Bieke Guntenaar. Foto: Raymond Bouwman

Burgemeester timmert hotel in elkaar

Natuur

10.00 uur opening Bijzondere Bijenmarkt

HENGELO - Op zaterdagochtend 30 april opent burgemeester Marianne Besselink om 10.00 uur de eerste Bijzondere Bijenmarkt Bronckhorst op het plein bij de Remigiuskerk in Hengelo Gld. Ze doet dit door samen met een paar kinderen een bouwpakket voor een bijenhotel in elkaar te timmeren. De Bijzondere Bijenmarkt biedt tal van kramen en lezingen over bijen, insecten en biodiversiteit. Toegang tot de markt en de lezingen is gratis.

Bijzondere Bijenmarkt
Kinderen, burgemeesters en andere belangstellenden kunnen onder begeleiding van woonwerkgemeenschap MAROPE zelf een bijenhotel timmeren. De Wespenvriend, de Heilige Ambrosius en Rita met de Bijtjes zijn aanwezig. De Vlinderstichting, de Duurzame Tuin en de Bijenstichting laten zien wat je zelf kunt doen aan biodiversiteit in de tuin. De Weidevogelvereniging Achterhoek laat de stem horen van Grutto’s en Tureluurs. Er zijn gehaakte, gebreide en gebatikte bijen te bewonderen en te koop. Er is honingijs en een zeer uitgebreide kraam met boeken. De Vereniging Groei&Bloei verzorgt een kraam met bij- en vlindervriendelijke planten, Bomenbelang Bronckhorst biedt nieuwe leden ter plekke een boom aan. In de Remiguskerk zijn op 30 april gratis vier lezingen bij te wonen. Over wespen, hommels, wilde bijen en zwarte bijen.

Film Honeyland
In samenwerking met de Vrienden van de Bibliotheek Hengelo is de film Honeyland te zien in de bibliotheek Hengelo op donderdagavond 28 april om 20.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro.
Meer informatie over het programma en de deelnemers aan de markt staat op de website.


bijenverenigingdevooruitgang.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid