Resultaat van de hagenactie. Foto: Wendy Hebbink
Resultaat van de hagenactie. Foto: Wendy Hebbink

Halle van hagenactie naar zwerfvuil opruimen

Natuur

HALLE - Werkgroep Buitengebied Halle, onderdeel van Halle’s Belang, heeft amper het plantmateriaal voor de hagenactie verdeeld of een nieuwe actie staat alweer klaar. Met liefst zoveel mogelijk vrijwilligers doet de werkgroep op zaterdag 19 maart mee aan de Landelijke Opschoondag met als thema: Elke Verpakking Telt. 

De hagenactie is een enorm succes geworden. Op zaterdag 26 februari leverden de vrijwilligers van de Werkgroep divers plantmateriaal af bij aan de mensen die deelnamen aan de actie om bijenhagen en/of patrijzenhagen te planten. Daarmee worden Halle en omgeving nog groener en aantrekkelijker gemaakt, ook voor dieren. Later dit voorjaar is er de zaaiactie van bloemenmengsels waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt, onder meer via de facebookpagina van de Werkgroep Buitengebied Halle.
Maar eerst doen de vrijwilligers nog mee aan de Landelijke Opschoondag. Op 19 maart steekt iedereen de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Hoe schoner de omgeving, hoe meer het uitnodigt om die schoon te houden. Speciale aandacht zal er zijn voor verpakkingen, want die horen niet thuis bij het andere afval. De meeste verpakkingen kunnen gerecycled worden als ze op de juiste manier worden weggegooid. Dus daarom: elke verpakking telt, het motto van deze dag.
De actie start om 9.30 uur vanaf de voetbalkantine SV Halle, Roggestraat 50. De werkgroep hoopt op veel hulp en regelt voor hen hesjes, handschoenen, prikkers en vuilniszakken. Wie zelf over deze spullen beschikt kan ze meebrengen. De actie duurt tot 12.30 uur en aansluitend is er een lunch.
Helpers kunnen zich voor woensdag 14 maart opgeven via het e-mailadres: werkgroepbuitengebied@hallesbelang.nl of via WhatsApp 06-25064004.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid