De Droadneagels op het open podium van de Zwarte Cross. Foto: Max Goldewijk
De Droadneagels op het open podium van de Zwarte Cross. Foto: Max Goldewijk

Nieuwe Zelhemse band gaan hun helden achterna en brengen singles uit

Muziek

ZELHEM - De vorig jaar opgerichte boerenrockband De Droadneagels uit het Achterhoekse dorp Zelhem gaan hun helden van Normaal en Bökkers achterna en brengen de aankomende weken hun eerste twee singles uit.

De Droadneagels is vorig jaar opgericht door een groep vrienden vanwege hun passie voor de muziek van onder andere Normaal, Bökkers en Jovink & de Voederbietels. De band, bestaande uit Jari Janssen (zang en bas), Sem Lenderink (slaggitaar), Jeroen Toonk (sologitaar) en Flappie (drums) bleven voornamelijk eerst in het oefenhok om gezamenlijk de nummers van hun helden te spelen.

Al snel begon het te kriebelen om een aantal kleine optredens te doen en om eigen nummers te schrijven. De daad werd bij het woord gevoegd en al snel kwamen de eerste twee nummers: ‘Olderwetse Boerenrock’, een nummer over het gevoel om bij hun helden in de tent te staan en ‘Smoks Hanne’, een nummer over de plaatselijke heks.

Onlangs is de band de studio ingegaan om beide nummers op te nemen. Het eerste nummer, Olderwetse Boerenrock zal vanaf 1 maart te luisteren zijn op Spotify en andere streamingsdiensten. Het tweede nummer, Smoks Hanne zal twee weken later vanaf 15 maart te horen zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant