De drie meiden, waarvan er eentje wordt gelift, zijn de winnaars, Sky, Ireen en Noor (v.l.n.r.). Rechts zit de jury. Foto: ToTaT theater techniek
De drie meiden, waarvan er eentje wordt gelift, zijn de winnaars, Sky, Ireen en Noor (v.l.n.r.). Rechts zit de jury. Foto: ToTaT theater techniek

Sky, Noor en Ireen winnen tweede editie ‘Drempt got Talent’

Muziek

DREMPT – Maar liefst achttien basisschoolleerlingen uit Drempt en Hummelo hebben op 27 januari hun talent laten zien aan hun trotse ouders, grootouders en andere belangstellenden. Zij werden op het grote podium in het Dorpshuis te Drempt in de spotlights gezet. Er werd gedanst, geplaybackt en gegoocheld en er werd zelfs live gezongen door Amber Achterkamp uit Hummelo.

De feestelijke middag werd geopend door het dansende bestuur van de Jeugdvereniging met het vrolijke Vliegerlied. De sfeer zat er direct goed in. De show kon beginnen! Amber en Evert Achterkamp uit Hummelo traden op als Suzan en Freek met het nummer ‘Als het avond is’. Amber verzorgde de zang en haar broertje ondersteunde haar met de gitaar. Daarna was het podium voor de kleine Elsa’s: Yara, Maud, Emma, Eva en Lisa. Vijf meisjes in blauwe jurkjes uit groep 1 en 2 van de Klimtoren uit Drempt traden op met ‘Laat het los’ van Frozen. De ijsprinsesjes zagen er mooi uit.
Als derde act was er een goochelshow van Sepp, Siem en Karst, dit hadden zij zorgvuldig voorbereid, dat kon je zo zien. De jongens vroegen vrijwilligers uit het publiek, deze mochten helpen met een aantal googelacts. De uitkomst was soms verbazingwekkend. “Hoe doen ze dat toch?”, zag je het publiek denken. Hierna was het podium voor de vierjarige Emma, ze trad op met’ Red de Bij’ van Kinderen voor Kinderen. Wat zag ze er mooi uit. Ze zong, huppelde en maakte danspasjes als een echte Bij.

Na het rumoer van de pauze werd het muisstil voor een prachtig, live gezongen lied, van Måneskin: ‘the Loneliest‘ wederom door Amber Achterkamp. Niet het makkelijkste lied met al die verschillende hoogtes. Ze vond het spannend maar ze heeft het knap gedaan. Ook tijdens dit optreden ging Evert ‘los’ op zijn ‘gitaar’. Het was nèt echt. Na dit serieuze nummer ging het dak eraf met de Snollebollekes. Net als vorig jaar traden Wilrieke en Doutzen weer als duo op. Doutzen als DJ met een zelfgemaakte DJ-set en Wilrieke als Rob Kemps. Wat een energieke feestneuzen die meiden! Ze kregen iedereen aan het dansen of klappen.
Hierna was het de beurt aan Tijs en Frenk met ‘ Ladada’ van Claude. Stoere jongens met hun donkere brillen op. Het publiek zong en klapte enthousiast mee. De jongens hielden elkaar goed in ‘t oog tijdens het optreden Tijs noemde na het zingen, bij de jurytafel dat, toen hij eenmaal op het podium stond, de spanning die hij eerst voelde, wel verdwenen was.
De laatste act was van drie meiden namelijk Sky, Noor en Ireen uit Achter-Drempt: zij hebben gedanst op het nummer ‘Alles op Gevoel’ van Flemming. De zelfgemaakte vloeiende choreografie werd vlot en goed uitgevoerd. Ook door zelfs met wat acrobatische houdingen te gebruiken, werd dit een plezier om naar te kijken!

Er is van tevoren, door alle deelnemers veel geoefend van om het optreden zo goed mogelijk te laten verlopen. En dat is gelukt. Iedereen heeft op zijn eigen manier het beste van zichzelf laten zien. Anders dan vorig jaar zat de jury dit keer op het podium, zo konden Jelien, Birgit en Daphne van dichtbij alle acts bewonderen en na het optreden hun commentaar vertellen. Het was moeilijk om een winnaar te kiezen, want iederéén heeft het top gedaan. Maar het waren Sky, Noor en Ireen die er vandoor gingen met de eerste prijs! Deze prijs werd tevoorschijn getoverd tijdens de goochel-act van Siegfried & Joy, uitgevoerd door het bestuur van de Jeugdvereniging. Hilariteit in de zaal om dit doldwaze optreden. Het werd een vrolijk afscheid, met een knipoog en een lach, van een vermakelijke middag die bruiste van de energie.

De spotlights en het geluid, daar heeft ToTaT -Theatertechniek zich voor ingezet en niet vergeten om even de vaders te benoemen, die belangeloos het podium opbouwden waarop ieder kind kon schitteren!

Deelnemers aan Drempt got Talent 2024. Foto: ToTaT theater techniek

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid