Voorbereidingen voor het najaarsconcert zijn in volle gang. Foto: Euterpe Halle

Voorbereidingen voor het najaarsconcert zijn in volle gang. Foto: Euterpe Halle

‘Halse Holidays’ door muziekvereniging Euterpe

Muziek

HALLE - Op zaterdag 25 november organiseert muziekvereniging Euterpe uit Halle haar jaarlijkse najaarsconcert. Het is dan tijd voor de ‘Halse Holidays’. Het publiek wordt deze avond meegenomen naar de favoriete vakantiebestemmingen van de muzikanten. Er is muziek uitgekozen uit die vakantielanden. Tijdens het concert kan men niet alleen luisteren naar de muziek, maar ook naar de persoonlijke vakantieverhalen die daarbij horen. De avond wordt nog eens extra aangekleed met vakantie foto’s. De reizen gaan over de hele wereld, zo wordt er muziek van The Beatles (Engeland), The BeeGees (Australië) en Avicii (Zweden) gespeeld. De muzikale reis begint om 20.00 uur.

Vlieland
Bijzonder is ook dat de Vlielandmars gespeeld wordt. Toen er aan de Halse leden van Euterpe naar hun favoriete vakantiebestemming werd gevraagd, was het niet verwonderlijk dat de naam ‘Vlieland’ regelmatig naar voren kwam. Vlieland is voor veel Hallenaren een bekende plek geworden door de jarenlange uitwisseling van de Dorpsschool met Vlieland. Vele generaties zijn er geweest. Om bij deze herinneringen passende muziek te kunnen spelen, heeft Euterpe het Vlielands fanfarecorps benaderd. Van hen kreeg Euterpe deze mars, waarin het Vlielands volkslied is verwerkt.

De toegang is gratis. Het zou leuk zijn als er veel mensen mee willen reizen met de leden van Euterpe. Maar als het niet lukt om de koffers te pakken, dan kan er ook worden meegekeken via kerkdienstgemist.nl.

Donateursactie
Inwoners van Halle vinden in deze periode ook de Euterpers in hun brievenbus. Daarbij zit ook een donateurskaart, waarmee men de vereniging financieel kan ondersteunen. Deze kaart kan worden ingeleverd bij Koko Bizjoe, de Heidesmid of op het concert. Tijdens het concert vindt ook de verloting plaats van twee goed gevulde manden, de trekking wordt gedaan uit alle ingeleverde kaarten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid