De kinderen mochten na het slagen nog een keer een nummer aan alle ouders laten horen. Foto: PR

De kinderen mochten na het slagen nog een keer een nummer aan alle ouders laten horen. Foto: PR

Blokfluitleerlingen Meene/’t Loo geslaagd

Muziek

ZELHEM - Woensdag 11 oktober heeft de blokfluitgroep van de Meene/’t Loo onder leiding van Mirjam v.d. Burg het blokfluitdiploma behaald. De volgende leerlingen behaalde met hele mooie cijfers hun diploma: Lieke van Mourik, Lizelotte Gartsen, Hylke Dijkstra, Jaylee Wenneker, Jill Muller, Fenne Velthorst en Katja Peters.

Woensdag 4 oktober maakten ze het theorie-examen. Ook dat vonden zij spannend, maar ze hebben het goed gemaakt. De week erop hadden zij het praktijkexamen. Voor dit examen speelden zij twee solostukjes en een duet.

De leerlingen hebben nu een hele goede basis om door te stromen naar een ander instrument, maar zeer zeker een goede basis voor als ze naar de middelbare school gaan en daar het vak ‘muziek’ krijgen. Laatst belde er nog een oud leerling op naar Mirjam om haar te bedanken. “Ze was zo blij dat ze toen heeft leren blokfluitspelen. Ze kon nu alles gelijk alles volgen op het middelbare. Dat zijn zulke leuke reacties daar geniet ik van”, aldus een blije juf Mirjam.

Na afloop van het praktijkexamen vond de diploma-uitreiking plaats, vergezeld door de mama’s, papa’s, oma, broertjes en zusjes. De leerlingen kregen een mooi diploma met cijferlijst en een muzieksleutelhanger van hun juf. Dik verdiend.
De juf werd ook nog in het zonnetje gezet door de leerlingen met een mooie bos bloemen, armbandjes en knutsels, zo lief. Mirjam zal ze heel erg gaan missen. Ze heeft ze toch ruim anderhalf jaar muzikaal onder haar hoede gehad.

Woensdag 25 oktober gaat er een nieuwe blokfluitgroep van start. Mirjam heeft weer een leuke nieuwe groep om mee te gaan beginnen. De juf heeft er alweer helemaal zin in, om nog meer kinderen muzikaliteit bij te brengen.

Wie zin heeft om de dwarsfluit te gaan leren bespelen, is ook bij juf Mirjam aan het juiste adres. “Het is geweldig om muzikaal bezig te zijn met kinderen”, zegt de juf enthousiast. “Iedere leerling is voor mij speciaal en uniek. Daarbij iedere leerling te zien groeien, ieder op zijn eigen manier, daar geniet ik keer op keer van. Verder maken kinderen met dyslexie/dyscalculie enorme stappen en groeien ze op school, door het maken van muziek. Zo wordt onder andere de concentratie verhoogd en is er voortgang te zien in het lezen en leren in het algemeen. Ik vind het heel mooi dat ik aan dit groeiproces een bijdrage kan leveren.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid