Capella ad Fluvium. Foto: PR

Capella ad Fluvium. Foto: PR

Lenteconcert ‘Crowned with Flowers’

Muziek

HOOG-KEPPEL - Het Lenteconcert ‘Crowned with Flowers’ in de Dorpskerk in Hoog-Keppel wordt verzorgd door het koor Cappella ad Fluvium. het concert is op 7 mei. Het is een Engels programma met onder andere een muzikale ode aan de Engelse King Charles die een dag eerder tot koning wordt gekroond. Mooie gelegenheid voor de uitvoering van ‘The Triumphs of Oriana’, een madrigaalbundel uit 1601 ter ere van de veel geroemde Queen Elizabeth I, zijn verre voorganger. Het concert begint om 15.30 uur. Zaal open vanaf 15.00 uur. 

Ter gelegenheid van hun vierhonderdste sterfdag begint het concert met madrigalen van William Byrd en Thomas Weelkes, beiden overleden in 1623. Verder wordt vooral de lente en zomer bezongen, afwisselend met stukken uit het Renaissance-repertoire en met muziek uit de 20e en 21e eeuw. Bijvoorbeeld stukken van Edward Elgar, Benjamin Britten en de zeven ‘Songs of Springtime’ van Ernest John Moeran. Een onbekend componist, maar verassende moderne muziek uit 1933. Ook zingt het koor een nieuw stuk van de Nederlander Marc Dupuis uit 2021. Twee dromerige liederen zonder tekst van Fritz Delius uit 1917 vormen het rustpunt in het bloemrijke programma.
Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor geschoolde en ervaren zangers uit een wijde regio rond Arnhem, opgericht in 1999. Het heeft een wisselend aantal deelnemers, afhankelijk van de uit te voeren muziek. In dit project telt het koor 18 leden en staat het onder leiding van Peter Paul van Beekum, die als zanger en dirigent geschoold is aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Entree 12,50 euro contant, pinnen of met QR code betaling.


dorpskerkhoogkeppel.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant