Het Veldhoeksorkestje stond op het podium in het Veldhoeksgebouw. Foto: PR
Het Veldhoeksorkestje stond op het podium in het Veldhoeksgebouw. Foto: PR

Het Veldhoeksorkestje gaf geweldige kerstoptredens

Muziek

VELDHOEK - Het Veldhoeksorkestje onder leiding van Mirjam v.d. Burg heeft weer fantastische kerstoptredens gegeven in de regio. Eindelijk mocht het weer na twee jaar corona, wat een feest.

Vrijdag 16 december trad het orkestje op voor de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s et cetera in het Veldhoeksgebouw. Dit op een echt podium en de zaal kon niet voller. Hoe spannend, maar daarna des te trotser: ze mochten allemaal een solo fluiten of zingen. Wat een plezier hadden de kinderen en wat waren zij goed. Dit was wel aan het applaus te horen.
Zaterdag 17 december traden ze op in het Veldhoeksgebouw voor de bejaarden van de Veldhoek en omstreken. Wat genoten ze.
Woensdag 21 december mocht het orkestje de kinderen van de Meeneschool nog verwelkomen op het schoolplein voor het kerstfeest.

Het orkestje bestaat altijd uit dwarsfluit- en blokfluitleerlingen van Mirjam, die een bepaald niveau hebben bereikt. Mirjam heeft meerdere blokfluitgroepen. Dit keer mocht de blokfluitgroep van de Meeneschool uit Zelhem meedoen. Het orkestje speelde een uur durend en goed gevuld kerstprogramma, zoals Als de lichtjes doven, O most, Drie koningen, Little drummer boy, Jingle Bells, Sing a song, Christmas calypso, Stille nacht met vier partijen door elkaar heen en een spetterende finale met de Kerstmedley, Feliz Navidad en Merry merry Christmas.
Het enthousiasme spatte ervan af. Er werd gefloten, gezongen, getrommeld en gedanst. Ze kregen dan ook een daverend applaus na ieder optreden. Na afloop werden ze nog heerlijk verwend en kregen een kerstpresentje als beloning. De kinderen kunnen terug kijken naar geweldige optredens. “Wat een feest, wat een blije koppies, daar doe je het voor”, aldus de juf.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid