Ernest Beuving. Foto: Erik Schaddelee
Ernest Beuving. Foto: Erik Schaddelee

Ernest Beuving en koor Markant

Muziek

Ernest Beuving en koor Markant samen in het Kulturhus

RUURLO – De Bende van Beuving en zijn ensemble op met koor Markant uit Ruurlo treedt zaterdag 14 januari op in Ruurlo. De voorstelling ‘Klap van de korenmolen’ vindt plaats in de grote zaal van het Kulturhus en begint om 20.00 uur.

Het programma ‘Klap van de korenmolen’ is half concert, half cabaret - met veel humor, imitaties, persiflages en spontane acties. Ernest Beuving is de bekendste onbekende cabaretier van Nederland, afkomstig uit Enschede en wonend in de Achterhoek. Zijn ervaringen als begeleider in een psychiatrisch ziekenhuis en zijn optredens als straatmuzikant combineerde hij door samen met Marcellino Bogers een cabaret duo te vormen, dat in 1993 Cameretten won. Ernesto & Marcellino speelden tot 2013 acht programma’s in het theater, waarvan vijf samen met Wilfried Finkers.
Ooit belandde Ernest Beuving in de psychiatrie en hij leerde daar vooral van dat het heel gek is als je níét gek bent. Hij noemt zijn programma ook wel ‘een spoedcursus naar geluk’. En dat is precies waar we in deze tijd allemaal naar verlangen. Het wordt een avond onbezorgd lachen en genieten van mooie muziek, waarna de bezoeker met een blij gemoed naar huis gaat.
De acts gaan van een postume Prins Bernhard (die zich beklaagt over zijn troonsopvolging), een aan borderline grenzende, dansende Keltische zanger, Toon Hermans, over iPhones en ‘Spuiten en slikken’ tot en met Mick Jagger met ADHD.
In deze voorstelling werkt Ernest Beuving samen met vier uitstekende muzikanten. Erik Raayman (gitaar, basgitaar, kunst fluit en tweede stem); Jan Wolfkamp (drums en percussie); Dennis Weelink (piano, accordeon, dirigent en zang) en Bub Boelens (contrabas, basgitaar, gitaar en zang).
Koor Markant is bekend van Bevrijdingsconcerten, kerstvieringen, benefietconcerten en niet te vergeten de roemruchte jubileumuitvoeringen. Swingend of ingetogen, ze zijn van alle markten thuis. De combinatie van de Bende van Beuving en koor Markant staat garant voor een avond vol onbedaarlijk lachen met topmuzikanten die er zelf net zo hard van genieten.

Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/muziek en aan de kassa (pinapparaat aanwezig). Voor de jeugd tot 18 jaar is de toegang gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid