Het Calefax rietkwintet. Foto: Merlijn Doomernik

Het Calefax rietkwintet. Foto: Merlijn Doomernik

Calefax Rietkwintet speelt in De Brink

Muziek

ZELHEM - Calefax is een hechte formatie van rietblazers die een grote passie delen. Het kwintet treedt op zondag 27 november met het programma ‘Een eeuw geleden’ op in Cultureel Centrum de Brink in Zelhem

Calefax houdt al vijfendertig jaar in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit. Omdat er oorspronkelijk geen repertoire voor deze bezetting bestond arrangeren en componeren de leden al hun eigen muziek. Zij gebruiken daarbij muziek uit de complete muziekgeschiedenis: renaissance, barok, impressionisme en jazz. Zij spelen werken van onder andere Kurt Weill, Debussy, Janacek, Schulthoff en Gershwin.
Het concert begint om 20 uur. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. Reserveren is niet nodig. Ingang en parkeergelegenheid aan de achterzijde, Industrieweg. Meer informatie op de website.


www.kamermuziekzelhem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid