Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR
Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR

Elske te Lindert geeft orgelconcert in de Lambertikerk

Muziek

ZELHEM - De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk in Zelhem zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. Op zes achtereenvolgende vrijdagmiddagen kunnen liefhebbers luisteren naar bekende Nederlandse organisten. Zij stellen zelf hun programma samen. Ieder concert krijgt zo een heel eigen sfeer. Op 15 juli speelt Elske te Lindert van 15.00 tot 15.45 uur.

De concerten zijn laagdrempelig opgezet: het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang en de toegang is gratis. Wandelaars en toeristen maar ook luisteraars die niet bekend zijn met orgelmuziek zijn van harte welkom in de mooie Lambertikerk.

Elske te Lindert (1980, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. Ze laat zich nog altijd coachen door Cor Ardesch. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen in binnen- en buitenland. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com.

Als zangeres heeft ze een brede concertpraktijk. Ze volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig en Paul Triepels en heeft momenteel les van Johannette Zomer. Ze trad al op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuidnederland. Als sopraan maakt ze deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. Als sopraan werkt ze regelmatig voor Consensus Vocalis en voor de Nederlandse Reisopera. Ook maakt ze theater.

Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem en cantor in Dinxperlo. Ze is dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble en van Vrouwenkoor Musica. Sinds 2003 is ze eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek te Hoeven. In 2018 is Elske benoemd tot stadsorganist van Doetinchem. In 2019 startte ze met een tweejarige master koordirectie bij Ludo Claesen aan Conservatorium Maastricht. Onlangs voltooide Elske deze opleiding.

Na Elske te Lindert op 15 juli, speelt op 22 juli Wilbert Berendsen, 29 juli Susanna Veerman, 5 augustus Jan Pieter Lanooy, 12 augustus IJsbrand ter Haar en 19 augustus Dennis Vallenduuk. Ga naar de site voor meer informatie over de orgelconcerten, over het van-Leeuwenorgel en over de Lambertikerk.


lambertikerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid