Die Slingetaler. Foto: PR
Die Slingetaler. Foto: PR

Midzomerconcert Die Slingetaler bij Museum Smedekinck

Muziek

ZELHEM - Het Voorjaarsconcert, dat Die Slingetaler in 2019 bij Museum Smedekinck gaven aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem, was een groot succes. Daarom is het gezelligheidsorkest uit het Winterswijkse Kotten door het museum gevraagd dit jaar het Midzomerconcert te verzorgen. Het concert vindt plaats op zondag 3 juli aanstaande. Het begint om 14.30 uur en duurt tot circa 17.00 uur. De Schure van het museum, waar het optreden plaatsvindt, is vanaf 14.00 uur geopend.

Die Slingetaler staan voor ‘Musik und gute Laune’ oftewel ‘muziek en een goed humeur’. Het orkest werd opgericht in 2007 en bestaat uit zes geroutineerde muzikanten en twee dito zangeressen. De bandleden bespelen samen een groot aantal instrumenten, onder andere accordeon, saxofoon, trompet, klarinet, gitaar, basgitaar, keyboard en slagwerk. Het repertoire is zeer gevarieerd. Het bestaat voor het grootste deel uit Duitse, Oostenrijkse en Sloveense muziek, zoals Alpenländische Volksmusik, in een speciaal jasje gegoten Oberkrainer muziek, Duitse volksmuziek en schlagers. Maar ook Engelstalige ‘golden oldies’, Nederlandse nummers en zelfs dialectnummers worden ten gehore gebracht. 

Die Slingetaler treden drie keer veertig minuten op. Tussen de optredens zijn er pauzes, waarin koffie, thee en diverse andere drankjes genuttigd kunnen worden. Ook worden er wafels gebakken. De entree is 7,50 euro.


museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid