Poëzie rondom de Klinkplek op de Klevenhorst. Foto: Marijke Schellekens
Poëzie rondom de Klinkplek op de Klevenhorst. Foto: Marijke Schellekens

Daverend Klinkkunst Pinksterprogramma op de Klevenhorst

Muziek

HUMMELO - De Kunstklinkplek, het kleinste openluchttheater van Nederland, werd wekenlang druk bezocht door wandelaars van de Kunstwandelroute op het landgoed Enghuizen in Hummelo. Het laatste weekend is op 5 en 6 juni tussen 14.00 en 16.00 uur bij Uitspanning de Klevenhorst, van Heeckerenweg 13 in Hummelo.

Aangetrokken door de dragende stemmen van dichters, de verlokkende klanken van muzikanten, kwamen ze terecht op Uitspanning de Klevenhorst waar ze zich onderdompelden in muziek en poëzie. Bord met appeltaart op schoot, ijscoupe of koffiekop in de hand, uitwisselen met de dichters, meezingen met de muzikanten, vol inspiratie verder. Vanaf Pasen was het iedere zondagmiddag raak, een gevarieerd programma. Met Pinksteren komt er een eind aan de Kunstwandelroute en daarmee ook aan de Kunstklinkplek. Maar zowel op eerste als op tweede pinksterdag wordt nog een daverend programma aangeboden, barstensvol muziek en poëzie.
Eerste pinksterdag is praatgrage poëet Ankh Gussinklo te gast. Glansrijk presenteert zij gedichten van eigen hand in Nederlandse en Achterhoekse taal. Zij wordt terzijde gestaan door Wilma Pastors die kristalhelder zingt en zichzelf daarbij begeleidt op gitaar. Liederen die zij zelf heeft geschreven en bestaande songs waaraan zij haar eigen draai geeft.
Op tweede pinksterdag begroeten we een luisterrijk duo: Rosanne en Thomas Reitsema. Rosanne bespeelt de harp, Thomas de cello, broer en zus hebben allebei een prachtige zangstem. Ze zijn in het goede gezelschap van dichter Marleen Schellings-van Joolen. Ze schrijft gevoelvol over het leven, een paradijs met lichte en donkere kanten. Woordkunstenaar Florien Saalmink probeert via rake taalobservaties de wereld om zich heen te begrijpen.
Van harte welkom. Als de zon erg fel is, wordt vertoefd in de schaduw van de wiglo’s, bij kou en regen in de schuur waar de houtkachel brandt. Maar gewoontegetrouw rondom het Klinkmeubel, dat is ontworpen door Rolf Wolters.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid