Optreden Crescendo. Foto: Eddy Jolink

Optreden Crescendo. Foto: Eddy Jolink

Gevarieerd programma op Bronckhorster Bevrijdingsbal

Muziek

BRONCKHORST/HENGELO - Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo Gld. organiseert samen met eetcafé Jansen en Jansen op 23 april op het plein voor de kerk een bal ter viering van de bevrijding van Bronckhorst in april 1945. Aanvang 20.00 uur, opening terrein 19.30 uur. Crescendo speelt dan een speciaal voor dit feest samengesteld programma van muziekstukken die populair waren vlak na de bevrijding, zoals van Louis Armstrong, Vera Lynn, Radio Oranje en Frank Sinatra.

Na Crescendo treedt de Bigband Melody en Rhythm op met stukken van onder andere Glenn Miller. Melody en Rhythm heeft een lange historie, opgericht in 1948 en van vader op zoon is de muziek overgeleverd. De band brengt ook een zangeres mee die een aantal nummers zal vertolken met als thema bevrijding en vrijheid.

Voor de organisatie is het samen komen, genieten van de muziek, dansen en vieren van de vrijheid het centrale thema. Na twee keer uitstel en een lange tijd waarin vrijwel niets kon worden uitgevoerd verheugt het orkest zich op dit grootse optreden. Het programma biedt een mooie afwisseling van statige nummers en swingende dansbare muziek. Bij een aantal nummers zullen er dansers vóór het orkest dansen uitvoeren die bij deze stijl en tijd passen.

Dirigent Willy Beudel is trots op het orkest dat in korte tijd zestien nummers instudeerde. Hij is enthousiast over de repertoirekeuze en zet zich in om de sfeer te creëren die bij de muziek uit die tijd past en om Crescendo te laten swingen. Een bijzonder optreden wordt verzorgd door Peter de Rijke, alias Doedel-Peter, die op doedelzak twee heel herkenbare nummers zal vertolken. Peter heeft ruime ervaring met het optreden op herdenkingen en speelde eerder samen met Crescendo.

Jean Kreunen, bekend van het Achterhoeks oorlogsmuseum 40-45 en veelgevraagd spreker over de geschiedenis van Hengelo en omstreken zal gedurende de avond enkele anekdotes vertellen en de muziek aan elkaar praten.

Ten slotte mag niet onvermeld blijven dat de organisatie samenwerkt met Marco Jansen van het gelijknamige eetcafé Jansen & Jansen. Marco heeft met raad en daad bijgedragen aan de voorbereidingen en zal met zijn ploeg tijdens het Bevrijdingsbal voor de drankverstrekking zorgen. Ook zal de bekende wafelkraam van de supportersgroep van Crescendo aanwezig zijn; de dames kijken met smart uit naar deze gelegenheid om hun kunsten te vertonen na zo’n lange tijd dat dat niet kon.
Kaarten zijn nog te koop (bij voorkeur contant) bij Jansen & Jansen, Plus Eland, AH Wansink, aan de ingang en op bestelling via de website.


www.crescendohengelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant