Een grote groep dansliefhebbers heeft genoten van het Kerstbal. Foto: Rob Schmitz
Een grote groep dansliefhebbers heeft genoten van het Kerstbal. Foto: Rob Schmitz

Valentijnsbal in het Kulturhus te Vorden

Maatschappij

Dansen voor 45+

Door Liesbeth Spaansen

BRONCKHORST/VORDEN – Op vrijdagavond 16 februari wordt de derde dansavond gehouden in de zaal van het Kulturhus in Vorden. Na een herfst- en kerstbal, staat de derde avond in het teken van Valentijnsdag. Dit Valentijnsbal begint om 20.00 uur tot circa 23.30 uur. Zaal open om 19.30 uur.

De voorbereidingen voor de derde dansavond zijn in volle gang. “Voor dit Valentijnsbal is de leeftijd aangepast en is het ‘Dansen voor 45+’ geworden”, vertellen Marcel en Maarya Leferink. “Er is plek genoeg voor meer dansliefhebbers vanuit de gemeente Bronckhorst. We hebben een lijst van vaste deelnemers, maar helaas waren er meerderen verhinderd voor het Kerstbal. Wel enigszins een teleurstelling hoor.” De zaal was prachtig versierd.

“Wat deze keer ook anders is, is dat we zijn gestopt met de voorverkoop en de entreekaarten. We zitten ook dit keer in de zaal, en gaan dan al dansen, maar zien de dansers wel binnenkomen om hen te kunnen verwelkomen. Zij kunnen bij binnenkomst de entree van 12,50 euro voldoen en een gezellige plaats opzoeken. Niet alleen het dansen, maar ook het sociale contact is belangrijk.”

Dansliefhebbers van 45 jaar en ouder die willen zweven over de dansvloer met de quickstep, Engelse wals, tango, rumba, chachacha of jive, worden van harte uitgenodigd om naar het Kulturhus te komen. “Wat niet is veranderd is de muziek. Ook deze avond is Duo Een & Ander, Erik Knoef en Anita Oldenhave aanwezig om de livemuziek te verzorgen.”

Marcel en Maarya Leferink willen de Stichting Veilingcommissie Vorden, waaronder de kringloopwinkel De Werf valt, bedanken voor hun donatie. “We zijn zeer dankbaar dat de vrijwilligers daarvoor zoveel werk verrichten!”

Het danspaar kijkt ook met plezier terug naar het Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Vorden. “We hebben met drie dansparen in de gangpaden mogen dansen op muziek van Johann Strauss, ‘Waltzing with Strauss’. De zaal was goed gevuld. Het was mooi en geeft tevens een visitekaartje af voor het balroomdansen.”

Na het Valentijnsbal staat als slot van dit dansseizoen het Lentebal op 19 april op het programma.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid