Jan Ottink trad op in de rechtstreekse uitzending. Foto: Jan Hendriksen

Jan Ottink trad op in de rechtstreekse uitzending. Foto: Jan Hendriksen 

Geslaagde rechtstreekse uitzending RTV Ideaal vanuit Theater Onder de Molen

Maatschappij

VORDEN – “Zonder onze 24 vrijwilligers zou er geen theater zijn, want zij zijn onmisbaar. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden, wat niet altijd eenvoudig is. Daar moeten we een goede balans in vinden. Gelukkig spreekt de grote variëteit aan optredens steeds meer mensen aan. De belangstelling voor de voor- en najaarsoptredens en voor de zomercarrousel op de woensdagavonden in juli en augustus groeit nog steeds. Dat doet ons deugd, en we danken onze programmeurs Joop en Simone Boerstoel, die een groot netwerk hebben in de muziek- en theaterwereld.”

Door Jan Hendriksen

Dit meldde voorzitter Peter Tesselaar van Theater Onder de Molen zaterdagmiddag in een radio-uitzending van het programma ‘Focus’ van de lokale omroep RTV Ideaal, dat rechtstreeks werd uitgezonden vanuit het theater in de Lindesche Molen. Theater Onder de Molen maakt deel uit van de Stichting Lindesche Molen. De uitzending, onder leiding van presentator Gerrie Evers, werd ook rechtstreeks uitgezonden op het televisiekanaal van RTV Ideaal. 

Naast Tesselaar was ook onder meer wethouder Wilco Pelgrom van de gemeente Bronckhorst te gast in het programma en werd geïnterviewd door politiek verslaggeefster Thea Lusink van RTV Ideaal. Pelgrom ging onder andere in op de leefbaarheid in buurtschap Linde. “We horen graag wat er in deze buurtschap leeft. Onze gebiedsambtenaren zijn daar bij uitstek geschikt voor om signalen op te vangen, mede omdat, naar ik begrepen heb, deze buurtschap geen eigen belangenvereniging heeft. Zoek hen op en benader deze mensen.” Pelgrom prees eigenaar Henk Ruiterkamp van de molen, die in de uitzending inging op de geschiedenis van de molen. “Het is een feestje om hier te mogen zijn in deze prachtige molen. Wat een sfeervolle ambiance,” aldus Pelgrom. Gedurende de vier uur durende uitzending waren er ook vertegenwoordigers van de oudheidkundige vereniging Oud Vorden te gast. Naast de interviews waren er live optredens van zanger Jan Ottink uit Lochem, troubadour Gery Groot Zwaaftink uit Vorden en mezzosopraan Enneke Schekman en pianist Mirjam Smitt, die onlangs nog zeer succesvolle optredens verzorgden in Theater Onder de Molen.

Presentator Gerrie Evers en zijn vijfkoppige techniekploeg keken na afloop terug op een zeer geslaagde live-uitzending vanuit de molen. Het was na lange tijd een van de eerste rechtstreekse uitzendingen van de lokale omroep voor de gemeenten Bronckhorst en Lochem. RTV Ideaal wil in de toekomst namelijk vaker uitzendingen op locatie uitzenden vanuit hun uitzendgebied. Gerrie Evers: “Het doel is om een keer per maand met het programma ‘Focus’ op speciale locaties zoals vandaag uit te zenden.” Maar dat is mede afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat Evers voor zijn programma beschikbaar heeft. “Er moet voor een dergelijke uitzending een hele mobiele studio worden opgebouwd. Dat vergt de nodige voorbereiding en mankracht. Maar na de ervaring van vandaag en de reacties van de aanwezigen en luisteraars smaakt dat duidelijk naar meer,”.

Peter Tesselaar (l) werd geïnterviewd door Gerrie Evers. Foto: Jan Hendriksen
Wethouder Wilco Pelgrom werd geïnterviewd door Thea Lusink. Foto: Jan Hendriksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid