Kim (met blauwe spijkerbroek) en Irene (met rode jas) Peters worden omringd door een aantal vrijwilligers van het Hessenbad. Foto: Anouk Bergsma

Kim (met blauwe spijkerbroek) en Irene (met rode jas) Peters worden omringd door een aantal vrijwilligers van het Hessenbad. Foto: Anouk Bergsma

Dameskledingbeurs Drempt doneert 1.750 euro aan Hessenbad

Maatschappij

DREMPT-HOOG-KEPPEL - Het Hessenbad in Hoog-Keppel heeft een prachtige donatie gekregen van de Dameskledingbeurs Drempt. Het buitenzwembad mocht na de beurs van vrijdag 3 november in de St. Joriskerk in Voor-Drempt twee cheques in ontvangst nemen van maar liefst 1750 euro: 1000 voor het bad zelf en 750 voor het blote-voetenpad op het terrein van het bad.

Door Ceciel Bremer

De Dameskledingbeurs in Drempt is al bijna twintig jaar twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, en is inmiddels een begrip geworden in de regio. De opzet is simpel: iedereen kan op de beurs kleding, schoenen en tassen aanbieden en bepaalt zelf de verkoopprijs. Wordt een kledingstuk verkocht, dan ontvangt de inbrenger 65 procent van de opbrengst. De overige 35 procent is bestemd voor het goede doel. Dat was tot nu toe altijd de Lymevereniging, maar dit jaar wilden de organisatoren Irene Peters en haar dochter Kim uit Voor-Drempt ook een lokaal doel ondersteunen. Irene: “Ik zwem zelf in het Hessenbad en veel van de vrijwilligers die ons helpen bij de kledingbeurs doen dat ook. Zo kwamen we op dit doel. Het Hessenbad kan ieder seizoen rekenen op een enthousiaste en betrokken groep vrijwilligers. Daar word ik echt vrolijk van. Het is fijn om op deze manier te kunnen helpen. We hopen dat onze kledingbeurs blijft groeien zodat we ieder half jaar een mooie donatie kunnen doen aan zowel het Hessenbad als de patiëntenvereniging van Lyme.”

De kledingbeurs is de laatste jaren enorm gegroeid. Gemiddeld worden er zo’n 750 stuks kleding verkocht. Daarom konden Irene en Kim een donatie doen van 750 euro voor het blotevoetenpad, op het terrein van het Hessenbad, en nog eens 1.000 euro voor het Hessenbad zelf. Anouk Bergsma, voorzitter van het Hessenbad, was blij verrast met de financiële bijdrage. “Het Hessenbad draait op basis van vrijwilligers dus alle hulp en bijdragen zijn heel fijn. Met dit geld kunnen we het blotevoetenpad opknappen en onderhouden. Het geld voor het Hessenbad gaan we waarschijnlijk besteden aan nieuw meubilair of speeltoestellen.”

De volgende dameskledingbeurs met voorjaars- en zomerkleding is op vrijdag 15 maart 2024 in de St. Joriskerk in Voor-Drempt.

De cheques voor het Hessenbad in Hoog-Keppel. Foto: Anouk Bergsma

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid