Josien Sloetjes, activiteitenbegeleider Hyndendael en Afke Gosselink, penningmeester Stichting Vrienden van Hyndendael. Foto: Dineke Pelgrom

Josien Sloetjes, activiteitenbegeleider Hyndendael en Afke Gosselink, penningmeester Stichting Vrienden van Hyndendael. Foto: Dineke Pelgrom

Stichting Vrienden van Hyndendael stopt

Maatschappij

HUMMELO - De stichting Vrienden van Hyndendael houdt na 31 jaar op te bestaan. Het bestuur heeft hiertoe besloten omdat er een legaat is geschonken ten behoeve van de bewoners van Hyndendael. Het legaat dient gebruik te worden voor het welzijn en vermaak van de bewoners van Hyndendeal en daarmee overschrijft het de doelstelling van de Stichting Vrienden van Hyndendael. Met het legaat kan Hyndendael geruime tijd vooruit en daarom acht het bestuur het niet passend om nog giften te blijven werven/ontvangen van donateurs en andere instanties.

Dank zij de gaven die de stichting mocht ontvangen zijn er altijd veel leuke activiteiten georganiseerd en mooie spullen aangeschaft. Josien Sloetjes heeft, als activiteitenbegeleider, jarenlang een grote inbreng gehad in de keuzes die werden gemaakt. Zij kende tenslotte de bewoners het best.

Een greep uit de dingen die mogelijk zijn gemaakt door de Stichting Vrienden van Hyndendael: tv, beamer, biljart, groentetuin op wielen, bijdrage voor het inhuren van artiesten, duo-fiets, koersbalmat et cetera. Ook werd er jaarlijks een uitje georganiseerd, dit varieerde van Intratuin, tot paleis het Loo, boottochtje, Burgers Bush en dergelijke. De laatste jaren werden de uitstapjes, gezien de samenstelling van de bewonersgroep, wat minder intensief. Men kon kiezen uit meerdere opties, waardoor de groepjes kleiner konden worden, en ook gingen de uitstapjes minder ver van huis. Voorbeelden van deze uitjes waren: een huifkartochtje in de omgeving, een bezoek aan Museum Smedekinck in Zelhem, en uiteraard werd elk uitstapje afgesloten met pannenkoeken.

De laatste bijdrage van de Stichting Vrienden van Hyndendael is een nieuwe duo-fiets. Deze fiets is op woensdag 8 november door het bestuur aangeboden aan de bewoners van Hyndendael. De nieuwe fiets is van alle gemakken is voorzien en biedt meer comfort voor zowel de vrijwilligers als de bewoners. De oude duo-fiets, die ook is geschonken door de stichting, krijgt nog een opknapbeurt en zal een tweede leven krijgen bij de Stichting Welzijn Ouderen.

Het bedrag wat nog rest wordt geschonken aan Stichting Kruiswerk Hummelo en Keppel. Daarmee is geregeld dat het resterende bedrag een goede bestemming krijgt.

Het bestuur wil alle donateurs en instanties die de Stichting Vrienden van Hyndendael hebben gesteund van harte bedanken, zonder jullie was het niet mogelijk geweest om zoveel mooie dingen aan te schaffen/te organiseren voor de bewoners van Hyndendael.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid