Vrijwilliger aan het werk in de tuin. Foto: Present Bronckhorst
Vrijwilliger aan het werk in de tuin. Foto: Present Bronckhorst

Doe mee met Sociaal Groen in Vorden

Maatschappij

VORDEN - Present Bronckhorst organiseert op zaterdag 11 november van 9.30 tot 14.00 uur opnieuw een Sociaal Groendag. Dit keer op De Hanekamp in Vorden. Groepen vrijwilligers helpen op deze dag bij het duurzaam beplanten van een aantal voortuinen van bewoners die dit om allerlei redenen niet zelf kunnen oppakken. Present organiseert de dag in samenwerking met de gemeente Bronckhorst, ProWonen en bewoners van De Hanekamp.

Met het project Sociaal Groen wil Present mensen met elkaar verbinden en straten in Bronckhorst vergroenen. “We betrekken hier zoveel mogelijk mensen vanuit de buurt bij”, vertelt Hilde Colenbrander, projectcoördinator van Present Bronckhorst, “zodat mensen elkaar leren kennen en meer begrip voor elkaar krijgen.” Na de make-over van de tuinen worden er aan de bewoner, indien nodig, vrijwilligers gekoppeld, die helpen bij het bijhouden van de tuinen. “Zo is er ook na de Sociaal Groen-dag nog contact. Na ongeveer anderhalf jaar is de tuin onderhoudsarm en kunnen mensen het zelf bijhouden.”

Doe je mee?
Present is nog op zoek naar vrijwilligers die op 11 november mee willen doen met het opnieuw beplanten van tuinen. Heb jij groene vingers? Vind je het leuk om samen De Hanekamp groener en gezelliger te maken? Of vind je het leuk om een tuintje te onderhouden van iemand die dat zelf niet kan? Meld je dan aan als vrijwilliger voor Sociaal Groen bij Hilde Colenbrander, projectcoördinator Present Bronckhorst, hilde.colenbrander@presentbronckhorst.nl of 06-15136687. 

Vrijwilliger aan het werk in de tuin. Foto: Present Bronckhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid