Kerstengelen brachten een presentje mee. Foto: Present Bronckhorst
Kerstengelen brachten een presentje mee. Foto: Present Bronckhorst

‘Leuk en bijzonder om een ander te ontmoeten’

Maatschappij

Kerstengelen brengen licht in donkere maand

BRONCKHORST - “Het echtpaar wilde geen contact, maar dat was prima voor ons. We maakten er een stiekeme verrassingsmissie van, wat extra leuk was voor de kinderen”, vertelt een van de Kerstengelen die in december in Bronckhorst in actie kwamen. In totaal verrasten negentien Kerstengelen vijfentwintig inwoners van Bronckhorst die wel een lichtpuntje konden gebruiken in de donkere decembermaand. De Kerstengelen hebben drie à vier keer een bezoek gebracht, een kaartje gestuurd, iets lekkers gebakken of op een andere manier aandacht gegeven aan iemand anders.

Bij de meeste Kerstengelen was er een ontmoeting met degene die de presentjes ontvingen. “We vonden het erg leuk en bijzonder om de mensen waarvoor we in actie kwamen te ontmoeten.” Een andere Kerstengel nodigde degene waar ze aan was gekoppeld juist uit voor een maaltijd in het dorpshuis. Hierdoor kwam hij in contact met meerdere mensen uit het dorp. Twee van de negentien engelen waren een zorgboerderij en een dagbestedingslocatie. Een van de medewerkers gaf aan dat het voor deze mensen zelf ook een mooie ervaring was om Kerstengel te zijn: “Het is mooi om te zien dat ze er zo’n plezier aan beleven om iets voor een ander te doen en te ervaren dat er mensen zijn die het nog veel slechter hebben.”

De Kerstengelen zijn door Present Bronckhorst verbonden aan de ontvangers. De Kerstengelen zijn gekoppeld aan alleenstaande ouders, eenzame ouderen, iemand die een dierbare heeft verloren of andere mensen die wel wat licht konden gebruiken. Een aantal Kerstengelen heeft al aangegeven ook in 2023 nog een of meerdere keren op bezoek te gaan bij hun plaatsgenoot.

Wil jij ook graag wat licht brengen in Bronckhorst? Dat kan natuurlijk altijd. Kijk of er misschien iemand in jouw omgeving wat extra aandacht kan gebruiken en verras hem of haar met een kaartje, nodig iemand uit om samen te wandelen of bak iets lekkers voor een ander. Iedereen kan extra warmte verspreiden.


presentbronckhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid