Lezing over cybercrime. Foto: PR

Lezing over cybercrime. Foto: PR

Lezing over cybercrime bij Kunstkring Ruurlo

Maatschappij

RUURLO - Maria Genova, schrijver en journalist geeft op vrijdag 20 januari bij KunstKring Ruurlo een lezing over cybercrime. De lezing begint om 20.00 uur in de theaterzaal van het Kulturhus aan de Nieuweweg 5 in Ruurlo.

Elke dag weer verschijnen er in de media verontrustende berichten over cybercrime. Massale aanvallen van hackers maken de dienstverlening van grote organisaties compleet onbruikbaar. En sluwe criminelen gaan aan de haal met privacygevoelige informatie zoals wachtwoorden en persoonsgegevens. Al dit soort zaken heeft verstrekkende gevolgen. Particulieren raken de inhoud van hun spaarrekening kwijt en bedrijven zien door schade miljoenen in rook opgaan. Ook in oorlogen zijn cyberaanvallen een veelgebruikt wapen. Daarom heeft KunstKring Ruurlo Maria Genova uitgenodigd om inzicht te geven in hoe hackers te werk gaan.

‘Komt een vrouw bij de h@cker’
Cybercrime is voor veel mensen, organisaties en bedrijven nog altijd een abstract begrip. Vrijwel iedereen kent de term ‘hacker’ en is op de hoogte van de bijbehorende bedreigingen, maar bijna niemand weet hoe deze digitale gevaren effectief zijn in te dammen. In deze fascinerende lezing maakt Maria Genova het onderwerp cybercrime inzichtelijk voor elke doelgroep en biedt zij concrete handvatten aan om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.
Haar lezingen zijn vol interactie en voorbeelden uit de praktijk en mede daardoor groeide zij uit tot een van de meest gevraagde sprekers in Nederland. Zeker nadat haar boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ een grote hit in het bedrijfsleven werd. Tal van organisaties boeken haar voor presentaties op maat over privacy, identiteitsfraude, informatiebeveiliging, big data, internet of things en de nieuwste digitale trends. Velen vinden haar lezingen een ‘eye-opener’.

Freelance
Maria Genova (1973) werd geboren in Bulgarije en groeide op in Plovdiv, de tweede stad van het land. Ze voltooide daar haar gymnasiumopleiding en op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland. Al na één jaar werkte ze als freelance journalist voor het Noordhollands Dagblad en na een paar honderd artikelen schreef ze zich in voor een hbo-opleiding journalistiek. Ze studeerde binnen vier jaar af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Ze werkt voor verschillende kranten en tijdschriften.
Toegangskaarten à 15 euro kunnen worden besteld via onderstaande website of aan de kassa (bij voorkeur met pin). Jeugd t/m 18 jaar heeft gratis toegang.


www.kunstkringruurlo.nl/lezingen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant