Vrijwilligers aan het werk tijdens de Sociaal Groen-dag. Foto: Present Bronckhorst

Vrijwilligers aan het werk tijdens de Sociaal Groen-dag. Foto: Present Bronckhorst

Blije bewoners en buurt na actie van Sociaal Groen

Maatschappij

BRONCKHORST - Present Bronckhorst heeft deze maand voor de derde keer een Sociaal Groen-dag georganiseerd. Dit keer werd een aantal beeldbepalende voortuinen in een straat in de gemeente Bronckhorst aangepakt. Deze waren een doorn in het oog van buurtbewoners, maar het lukte de bewoners niet om zelf hun tuin te onderhouden. Een dagbestedingsgroep van Lojal en vrijwilligers van Present gaven tijdens de dag samen met de bewoners de tuinen een groene metamorfose. Het resultaat: mooi aangelegd tuinen, blije bewoners en een tevreden buurt.

In de afgelopen maanden hadden diverse groepen vrijwilligers de tuinen al klaargemaakt voor deze dag. Tijdens deze voorbereiding in etappes werden oude en dode coniferen met hulp van Eres boomverzorging, partner van Present verwijderd en waren de tuinen leeggehaald. Eén van de Presentvrijwilligers maakte in overleg met de bewoners een ontwerp voor hun tuin. Er werd een haagje aangeplant met planten die ‘gered’ werden bij een sloopproject van een andere woningbouwcorporatie. De overige planten werden geleverd door kwekerij Hartemink. Ook had een enthousiaste vrijwilliger planten vermeerderd in haar tuin. Die kwamen goed van pas.

Over Sociaal Groen
Met Sociaal Groen zorgt Present Bronckhorst voor meer groen in de wijk en verbinding tussen mensen. Tijdens deze dagen worden tuinen door groepen vrijwilligers onderhoudsarm en eco-vriendelijk groen beplant. Na de make-over helpen vrijwilligers de bewoners met het onderhoud. Zo ontstaan er mooie contacten. Tegelijkertijd draagt het bij aan meer groen, een nette leefomgeving en betere klimaatbestendigheid. Sociaal Groen wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit de gemeente, ProWonen en diverse fondsen.

Doe mee
Wie interesse om samen met anderen, bijvoorbeeld collega’s, je gezin, vrienden. kerkgenoten, enzovoort eenmalig iets te betekenen voor iemand in nood kan zich aanmelden bij Present Bronckhorst dat vervolgens een passende klus zoekt. Dat kan via e-mail hilde.colenbrander@presentbronckhorst.nl of telefonisch 06-15136687. Meer informatie over Present op de website.


www.presentbronckhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid