Versier een kaars om sterrenkinderen in het licht te zetten. Foto: PR

Versier een kaars om sterrenkinderen in het licht te zetten. Foto: PR

Sterrenkinderen in het licht

Maatschappij

ZELHEM - De donkere decembermaand staat voor de deur. Een sfeervolle maand voor vele, maar ook een soms extra verdrietige, donkere maand. Bijvoorbeeld voor ouders, broers en zussen van een overleden kind(je). Maar ook voor opa’s en oma’s, familieleden, klasgenootjes of kennissen die rondom het gezin staan.

De kinderen die zo gemist worden zullen levenslang deel uit maken van ieders leven en hun namen zullen dagelijks hardop of zachtjes worden genoemd. Stichting Nooit Voorbij, Katinka Uitvaartzorg en DIM kaarsen organiseren samen op zondag 20 november een sfeervolle middag waarbij iedereen een kaars mag komen versieren om deze kinderen in het licht te zetten op bijzondere momenten.

Zondag 11 december, Wereldlichtjesdag, is een mooie gelegenheid om het versierde kaarsje aan te steken thuis. Op deze tweede zondag van de maand worden er jaarlijks wereldwijd, na het noemen van hun namen, om 19.00 uur lichtjes aangestoken voor alle overleden kinderen jong en oud. Naast het versieren van een kaars kun je ook een briefje schrijven naar de hemel, bellen met de Hemeltelefoon, engeltjes maken of een steentje versieren.

Sabine Goldewijk-Harbers: “Op 31 oktober 2020 is mijn zoontje Kyan van vier maanden oud overleden. Na dit verschrikkelijke verlies ben ik in contact gekomen met Stichting Nooit Voorbij. Het is zo belangrijk dat overleden kinderen niet vergeten worden. Ze verdienen het om extra in het licht gezet te worden. Daarom dit evenement en deze samenwerking met elkaar. Zij zijn nooit voorbij.”

Iedereen is van harte welkom op zondag 20 november van 14.00 tot 16.00 uur in uitvaartcentrum Dennenlust, Kerkhoflaan 5 in Zelhem. Toegang vrije gift. Koffie/thee/limonade en lekkers gratis. Laat wel even weten of je komt via: sabine@stichtingnooitvoorbij.nl. Voor meer informatie kun je ook even bellen met Katinka Moerel, 06-26724999 of met Iris Maas van DIM kaarsen 06-11127922.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant