Mogen de lotenverkopers uit de gemeente Bronckhorst dit jaar ook weer op uw steun rekenen? Foto: Merel van Dooren

Mogen de lotenverkopers uit de gemeente Bronckhorst dit jaar ook weer op uw steun rekenen? Foto: Merel van Dooren

Verenigingen uit Bronckhorst doen mee met Grote Clubactie

Maatschappij

BRONCKHORST - Zaterdag 24 september zijn 21 verenigingen uit Bronckhorst gestart met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat vijftig jaar! Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje. Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

Zo werkt het
De lotenverkoop loopt van zaterdag 24 september tot maandag 21 november, de trekking is op 6 december. Een lot kost 3 euro. Je kunt contant afrekenen, betalen via een machtiging voor een eenmalige incasso of digitaal via een QR-code op het verkoopboekje. De verkopers kunnen bovendien via een eigen verkooppagina een verkooplink delen via WhatsApp. Van elk verkocht lot van 3 euro gaat 2,40 euro (80%) direct naar de clubkas. De Grote Clubactie is daarmee dé loterij in Nederland die per verkocht lot het hoogste percentage uitkeert aan clubs.

50 jaar relevant voor verenigingsleven
Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Koning Willem-Alexander 
De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken. Vanaf 24 september voor de 50ste keer! Doe mee en maak het verenigingsleven nog leuker en bereikbaarder voor heel Nederland. Want verenigingen zorgen voor de mooiste momenten, daar wordt iedereen blij van!”

Lokale en sociale karakter na 50 jaar
Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht: je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen - een financieel steuntje in de rug. Het sociale effect van de Grote Clubactie is eveneens groot. Met z’n allen loten verkopen brengt een extra gevoel van saamhorigheid binnen de club. Samen, als één team, zetten ze zich in voor hetzelfde doel. Het zorgt voor meer sociale cohesie.

Dit jaar doen in de gemeente Bronckhorst de volgende clubs mee:
Vorden:
VV Dash, Vordense Voetbalclub Vorden, Badmintonvereniging Flash-Vorden.
Hengelo Gld.:

Voetbal en Atletiekver. Pax, SV Quintus, Hengelose Badminton Club, LRV en PC Hengelo Gelderland, Rijvereniging en Ponyclub De Gompert.
Steenderen:
Volleybalvereniging Willen Is Kunnen, Badmintonclub Steenderen.
Baak:
Gymnastiekvereniging DOG Baak.
Zelhem:
Volleybalvereniging Sparta Zelhem, Voetbalvereniging Wolfersveen, Varsseveldse Akkordeon Vereniging, Dynamic Gym, ZZC’20, Chr. Korfbalver. Sport en Vriendschap SEV.
Halle:
SV Halle.
Drempt:
Hessencombinatie 2003, Sportvereniging De Sperwer.
Hummelo:
Scouting Sweder van Voorst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid