Luuk Koenders grote droom is in vervulling gegaan: met zijn vader, moeder en zusje Suus maakte hij een rondrit in een helikopter. Foto: Ceciel Bremer
Luuk Koenders grote droom is in vervulling gegaan: met zijn vader, moeder en zusje Suus maakte hij een rondrit in een helikopter. Foto: Ceciel Bremer

Met helikoptervlucht komt droom uit van Luuk

Maatschappij

DREMPT - De grote droom van de zevenjarige Luuk Koenders is in vervulling gegaan: dinsdag 17 mei maakte hij met zijn vader, moeder en zusje Suus een rondrit in een helikopter.

De leerling van basisschool De Klimtoren in Drempt kreeg in het najaar te horen dat hij leukemie heeft en moest daarvoor een zwaar behandeltraject ondergaan. De ouderraad van zijn basisschool, Dorpshuis Drempt, Jeugdvereniging Drempt en enkele enthousiaste vrijwilligers en sponsoren wilden iets doen om hem een hart onder de riem te steken en organiseerden afgelopen winter een schaatsfestijn waarmee ze geld ophaalden om zijn wens uit te laten komen.

Nu het behandeltraject is afgerond, was het eindelijk zover: Luuk, zusje Suus en zijn ouders Silvan en Aniek stegen op vanaf de Hoefkensestraat in Drempt en vlogen een half uur lang boven hum woonomgeving. Op de grond zwaaiden familie, vrienden en leerlingen van de basisschool het viertal uit. “Dit was echt heel bijzonder voor ons alle vier en een mooie afsluiting van een heftige periode”, sprak vader Silvan na afloop.

Luuk Koenders, zijn vader, moeder en zusje Suus en de piloot van de helikopter. Foto: Ceciel Bremer

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant