Bezoekers kunnen een rondleiding volgen en een kijkje nemen op De Marke. Foto: PR

Bezoekers kunnen een rondleiding volgen en een kijkje nemen op De Marke. Foto: PR

Ontdek innovaties en kennis over duurzame landbouw op Kennisfestival De Marke

Landbouw

HENGELO - Op zaterdag 9 september 2023 vindt er een open dag plaats op Agro-innovatiecentrum De Marke in Hengelo, in de vorm van een kennisfestival. Het festival begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Tijdens deze dag worden er diverse workshops, rondleidingen en een plein van de toekomst aangeboden.

Op het kennisfestival worden nieuwe inzichten, innovaties, praktijkvoorbeelden en praktische handvatten gedeeld, zodat boeren deze kennis direct kunnen toepassen op hun eigen bedrijf.

Het thema van het kennisfestival is ‘Waar word jij gelukkig van?’ Hierbij staan vragen centraal zoals: ‘Hoe kunnen boeren zich voorbereiden op de uitdagingen van morgen?’, ‘Hoe kunnen ze blijven innoveren en ontwikkelen?’ en ‘Hoe vinden ze een goede balans waarin hun eigen geluk centraal staat?’. 

Het programma van het kennisfestival omvat onder andere kennissessies over de vier pijlers van De Marke: kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw, klimaatneutrale landbouw en inclusieve voeding. Daarnaast is er ook een plein van de toekomst, gericht op precisielandbouw. Deze sessies worden continu aangeboden, zodat bezoekers hun eigen programma kunnen samenstellen. Bezoekers kunnen tevens een rondleiding volgen en een kijkje nemen op De Marke. Ook is er gedacht aan de jongste bezoekers, met voldoende vertier voor hen. Het kennisfestival draait om nieuwe ontmoetingen, het delen van kennis en ervaring, en gezelligheid. In de hoofdtent is het goed vertoeven met lekker eten en drinken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid