Pand Iets Anders Makelaars in Doetinchem. Foto: PR

Pand Iets Anders Makelaars in Doetinchem. Foto: PR

Gemeentelijk monument Het Stierenhuisje wordt makelaarskantoor

Economie

DOETINCHEM - In de geschiedenisboeken staat ‘Het Stierenhuisje’ op de Veemarkt bekend als het onderkomen van de veearts tijdens de veemarkten waar koeien, stieren en kalveren van eigenaar wisselden. Na een aantal jaar krijgt Het Stierenhuisje weer een nieuwe invulling. Iets Anders Makelaars opent hier de deuren van haar derde vestiging.

Ongeveer 120 jaar heeft de wekelijkse veemarkt een grote rol gespeeld in Doetinchem. Veel mensen hebben wellicht een herinnering aan deze plek. Eigenaar Kees Ritmeester hierover “Het Stierenhuisje ademt historie. Dit is iets wat we voor onze huiselijke kantoren zoeken. Herkenning en herinnering laten mensen thuiskomen. Dat is precies wat we willen bereiken, ook met onze dienstverlening. We zien de mens achter de opdracht en nemen de tijd. ‘Ieder mens is uniek, elke woning is Iets Anders’ dat is ons motto. We luisteren, kunnen meeveren en denken en handelen heel praktisch in het voordeel van de klant. De bourgondische twist die we daar aan toe voegen maakt het plaatje helemaal compleet.”

Het gemeentelijke monument krijgt een Bourgondische interieurstijl met een moderne Iets Anders twist. Op de vraag of er, net als in de andere panden, attributen van de historische bestemming terugkomen antwoordt hij: “Jazeker, de uitstraling zal herinneren aan tijden van weleer. Het beeldverhaal van de veemarkt dat op de ramen werd uitgebeeld, wordt op dit moment opnieuw ontworpen en zal daarna weer op de ramen bevestigd worden. Daarnaast hebben we verschillende stierenkoppen in het pand hangen.’

Ritmeester heeft zin in de nieuw uitdaging in Doetinchem. “De afgelopen jaren heeft onze Iets Andere dienstverlening zich bewezen in een groot deel van Oost-Achterhoek. We staan als team klaar om de rest van de Achterhoek te gaan bestieren”, zegt hij met een knipoog.

Oproep
Heb jij wellicht nog attributen van het Stierenhuis of uit die tijd die je best (tijdelijk) kunt missen? Iets Anders Makelaars geeft ze graag een leuke plek in het pand. Breng ze langs aan de Houtkampstraat 33a of neem contact met ze op via 0314-237237.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid