StaalplaatVerwerkingsTechniek in Vorden. Foto: Luuk van Malenstijn

StaalplaatVerwerkingsTechniek in Vorden. Foto: Luuk van Malenstijn

Luuk van Malenstijn over zijn bedrijf: StaalplaatVerwerkingsTechniek in Vorden

Economie

VORDEN - StaalplaatVerwerkingsTechniek Nederland aan de Industrieweg 9 in Vorden is een bedrijf dat gespecialiseerd is in plasma- en autogeen snijden, laskantbewerking, kantpersen en walsen en biedt zo nodig een totaalpakket voor staalplaatverwerkingsprojecten.

Door Liesbeth Spaansen

Bij SVT Nederland worden staalplaten verwerkt met een dikte van drie tot 200 millimeter. “Onze producten worden verwerkt in staalconstructies, trappen, carrosseriebouw, tanks, scheepsbouw, windmolenfundaties enzovoorts”, legt directeur Luuk van Malenstijn uit. “We leveren aan offshore, machinebouwbedrijven, grondverzet- en agrobedrijven. De platen die we verwerken zijn maximaal zestien bij vier meter. Het is de standaard maat die in de handel te koop is, vervoerd kan worden over de weg en waar we de machines voor hebben.”

Kennismaken
Luuk van Malenstijn (58) is na zijn opleiding metaal op de technische school gaan werken en hij deed ervaring op bij verschillende bedrijven in onder andere dezelfde branche. Zijn vrouw Helma van Malenstijn (60) werkt ook bij SVT. “Ik heb dertig jaar in de zorg gewerkt. In 2018 ben ik in het bedrijf gekomen om de financiële administratie te gaan doen.” Luuk en Helma wonen in Voorthuizen.

Al vanaf dat SVT in Vorden huist, is het bedrijf lid van de Bedrijvenkring Bronckhorst. “We hebben contact met andere bedrijven hier op het Werkveld, maar ik mis het samenwerken van industriële bedrijven.” Luuk bezoekt de jaarvergaderingen en neemt deel aan activiteiten, zoals de Oldtimerrit.

SVT Nederland
Al sinds 1989 werkt Luuk van Malenstijn in de staalplaatbranche. Het plan om samen met zijn collega Richard voor zichzelf te beginnen, werd in 2013 gerealiseerd. “De derde partij was Henk, die in Brummen een hal van 2200 m2 beschikbaar had, de benodigde financiën en ervaring met onroerend goed en transport.” StaalplaatVerwerkingsTechniek (SVT) maakte een groei door ondanks de crisis en verhuisde in 2017 naar Vorden, daar waar vroeger metaalbedrijf Gems was gevestigd. “Hier hebben we 8000 m2 hallen en 1000 m2 kantoorruimte tot onze beschikking. We zijn op een gezonde manier gegroeid en financieel gezond.”

SVT Nederland bestaat uit drie bv’s en is geen familiebedrijf. “We hebben wel de cultuur van een familiebedrijf”, benadrukt Luuk. “Op dit moment zijn we met dertien personeelsleden, hoewel ik liever een paar mensen extra heb. Nu met extra uren wordt dit opgelost, maar dit zouden we graag anders zien.”

Luuk vindt een klein bedrijf mooi. “We hebben geen managers, we handelen en bewegen mee in de markt, met ervaring, kennis en kunde op dit gebied. We zijn een klein team, door korte lijnen kunnen we snel beslissen en onze opdrachtgevers op snelle en kwalitatief goede manier van dienst zijn!”

Toekomst
“We komen van nul af en doen nu tussen 2500 en 3000 ton staal voor eigen verkoop, en zo’n 1000 ton toegeleverde materiaal. Dat is een relatief gezonde groei”, beschrijft Luuk het succes van SVT. Het vervoer is wel een punt van aandacht. “Er kan ongeveer 25 ton staal op één vrachtwagen vervoerd worden. Dat betekent dat er alleen al voor SVT circa 800 transportbewegingen per jaar zijn in deze regio. In de Achterhoek gaat dat nu veelal over N- wegen en dat is zeker gezien de afmetingen die bij ons worden aangeleverd niet altijd handig. Voor we bij de N18/A18, de A12 of de A1 Deventer/Lochem zijn, heeft dit soms best wat voeten in aarde en kost ook veel tijd. Een betere ontsluiting van een aantal bedrijventerreinen zou deze regio wel interessanter maken.”


svtnederland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid