Marion van Laarhoven biedt een nieuwe voorjaarscollectie bij Maddy damesmode in Zelhem. Foto: Liesbeth Spaansen

Marion van Laarhoven biedt een nieuwe voorjaarscollectie bij Maddy damesmode in Zelhem. Foto: Liesbeth Spaansen

Het voorjaar lonkt bij Maddy damesmode

Economie

Vier dagen feestelijke opening

Door Liesbeth Spaansen

ZELHEM – Op 23 maart opent Maddy damesmode in Zelhem haar winkeldeuren. Na een intensieve verbouwing van het voormalige kantoorpand aan de Doetinchemseweg 6 is een fraaie winkel gerealiseerd. “We bieden damesmode van maat 42 tot en met 52”, vertelt eigenaresse Marion van Laarhoven. “Nu hangt de voorjaarscollectie in de winkel. De zon schijnt en alle coronaregels gaan eraf. Dat is fantastisch!”

Marion van Laarhoven woont met echtgenoot al zo’n 22 jaar in Zelhem. Vanaf haar 23ste werkt Marion als zelfstandige. “Ik heb altijd kleding aan winkels en winkeliers verkocht”, lacht ze. “Ik ben het gewoon gaan doen. Doen en leren, zeg ik altijd. Door ervaring word je rijker, leer je de dingen.” Zij werkte als vertegenwoordiger in de modebranche toen ze door een bedrijf werd gevraagd om met kleding Nederland rond te reizen. “Dat heb ik gedaan, maar ik ben al snel voor mezelf begonnen.”

Maddy damesmode
Na een aantal jaren het land door te hebben gereden, besloot zij, nu bijna vijftien jaar geleden, met de door haar echtgenoot bedachte kort en vlot klinkende naam Maddy, een damesmodewinkel in Haaksbergen te beginnen. “Ik zag een gat in de markt. Destijds was daar geen grote maten modewinkel en in de omgeving van Zelhem wel.”

Vanwege corona en een aflopend huurcontract is ze in Haaksbergen gestopt. “Ik wilde daar een nieuwe locatie zoeken, alleen was die er niet op dat moment.” Ze besloot verder te kijken in andere plaatsen, maar kwam uit in Zelhem. “Het is een levendig centrum met veel winkels, veel verscheidenheid, leuke horeca. Dat is ook heel belangrijk. Mensen kunnen lekker op het gemak gaan shoppen, er een leuke ochtend of dag van maken en gaan lunchen. Dat is hier allemaal compact bij elkaar.”

Een kantoorpand in het centrum van Zelhem kon een hele mooie winkel worden, verwachtte ze. “Dat gevoel klopte en ik kon mijn wensen hier ook realiseren. Ik vind het heel belangrijk dat er voldoende gratis parkeerplaatsen zijn en de winkel moet niet te klein zijn.”

Marion van Laarhoven is tevreden over het resultaat na de verbouwing. De wanden zijn verwijderd, net als de vloerbedekking en het verlaagde plafond. Alles is opnieuw geschilderd en met een nieuwe vloer en fijne verlichting in het nieuwe plafond is een geheel nieuwe sfeer ontstaan. “Er komt een zitje voor wachtende meekomende echtgenoten, maar ze kunnen natuurlijk ook even naar de horeca hier vlakbij.”

Collectie
“Ik ken de verschillende modemerken goed en maak een bewuste keuze tussen verschillende merken en stijlen in de winkel. Ook verschillende prijsklassen, dus echt voor heel veel vrouwen is er iets te vinden”, vertelt Marion op haar nieuwe stek in Zelhem. “Daarmee heb ik ook een vaste klantenkring opgebouwd. Mensen komen vanuit heel Nederland naar mijn winkel, klanten willen passen en voelen en een gezellig dagje uit zijn.” Goed advies vindt Marion heel belangrijk. “Ik kijk naar welke kleur of vorm het beste past, maar de keuze is aan hen.”

Maddy biedt mode voor een feestje, voor het werk of vrije tijd van onder andere Plus Basics, Samoon, Chrissize, Mat Fashion en Only-M. “Ik heb spijkerbroeken, maar ook jurken en blouses, accessoires als sjaals en riemen en af en toe tassen als het bij de collectie past. Veel van deze mode wordt gemaakt van travelstof. Daar zijn veel dames heel erg gek op.” Marion laat zien dat deze stof dun en glad is, enorm stretcht en dus niet kreukt, en het verkleurd ook niet.

Opening
Van woensdag 23 tot en met zaterdag 26 maart worden de klanten feestelijk ontvangen met een drankje en een hapje. Maddy damesmode is woensdag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdags van 10.00 tot 16.00 uur en tijdens koopzondagen. Marion verstuurt aan vaste klanten een nieuwsbrief en is ook actief op facebook, waar acties en activiteiten worden aangekondigd.


Facebook.com Maddy mode

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid