Hopen zand op de weilanden tussen Hengelo en Zelhem: het project 'Klei op zand'. Foto: Dick Ebbers

Hopen zand op de weilanden tussen Hengelo en Zelhem: het project 'Klei op zand'. Foto: Dick Ebbers

ChristenUnie-SGP op bezoek bij de Covick en Enzerink

Economie

BRONCKHORST - Dick Ebbers en Frans Evers van de fractie van de ChristenUnie-SGP Bronckhorst hebben in de afgelopen weken bedrijfsbezoeken gebracht aan de firma’s Enzerink in Varssel en De Covik in Steenderen. Ze voerden daar goede gesprekken met deze ondernemers, die actief zijn op werkgebieden als asbestsanering, sloopwerk en grond- en straatwerk.

Bij Enzerink, dat in 2000 gestopt is met agrarisch loonwerk, werken ongeveer zestig mensen, die grotendeels in de directe omgeving wonen. Tijdens het gesprek bleek dat het in deze branche moeilijk is om aan personeel te komen. Dat pleit ook weer vóór het speerpunt: van de fractie: ‘Bouwen naar behoefte’.
Bij een korte wandeling over goedverzorgde terrein van Enzerink kregen Ebbers en Evers een indruk van de maatregelen die het bedrijf neemt om aan alle milieueisen te voldoen. De conclusie van Dick Ebbers was: “Een mooi, gezond bedrijf dat we als gemeente Bronckhorst moeten faciliteren en stimuleren”.
De twee raadsleden brachten daarnaast een bezoek aan de firma De Covik in Steenderen, die ook in agrarisch loonwerk zit.. Zij waren onder de indruk van de inspanningen die deze ondernemer levert om bij te dragen aan duurzaamheid. Met voorlichting, monitoring en precisiebemesting wordt het voor boeren makkelijker om een bijdrage te leveren aan een duurzame bedrijfsvoering. Ook het project ‘Klei op zand’ kwam ter sprake. Hierdoor ontstaat er betere grond met minder CO2-uitstoot.
“Een mooi werkbezoek dat goed aansluit bij ons speerpunt over duurzame landbouw: De ChristenUnie-SGP Bronckhorst vindt dat de landbouw en de veehouderij onze steun en respect verdienen. Zij hebben Bronckhorst grotendeels vormgegeven. Mede daarom willen we dat de boeren in onze gemeente de ruimte en de tijd krijgen om hun bedrijven te innoveren en te verduurzamen”, aldus beide raadsleden..

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid