Halse dag, elk jaar op de eerste zondag van september. Foto: MP fotografie/Marit Pitlo
Halse dag, elk jaar op de eerste zondag van september. Foto: MP fotografie/Marit Pitlo

De Halse Dag zoekt baktalenten

Cultuur

HALLE - Hoewel de organisatie nog even heeft te gaan tot de Halse Dag plaatsvindt op de eerste zondag in september in het Gelderse dorpje Halle, zijn de voorbereidingen al in volle gang. Vorig jaar trok dit jaarlijkse evenement maar liefst meer dan 3.000 bezoekers en stonden er meer dan zestig streekkraamhouders. Iets wat het bestuur dit jaar hoopt te overtreffen met het thema: Heel Halle Bakt. En zoals dit al verklapt: ze zijn onder andere op zoek naar baktalenten.

Heel Halle Bakt: de bakwedstrijd
Naast de altijd populaire streekmarkt is er dit jaar nog een publiekstrekker: Een heuse bakwedstrijd voor jong en oud. De categorieën waarin er gebakt kunnen worden is gebak en koek. Voor volwassenen en kinderen zijn er leuke prijzen in de wacht te slepen. Dus wie in een handomdraai de lekkerste taarten of koeken op tafel zet, doet vooral mee. Aanmelden voor de bakwedstrijd kan nu al via de website van de Halse Dag.

Streekmarkt razend populair
Vorig jaar werd een record gevestigd wat betreft bezoekersaantal. En niet zomaar, want er stond een grote diversiteit aan (streek)kraamhouders. Van heerlijke foodtrucks met gerookte paling, vers fruit en lokaal ijs, kraampjes met handgemaakte sieraden, kleding en tassen tot aan persoonlijke cadeautjes en een grote kraam met allemaal Bruder speelgoed.

Volgens Erna Venneker, die in het bestuur zit en aanspreekpunt is voor de standhouders, stromen de eerste aanmeldingen al binnen. “Van de vorige editie weten we nog goed dat het rond deze tijd al storm liep. Standhouders die graag een kraampje of een eigen standplaats willen, kunnen zich nu al via onze website aanmelden. Met het thema rondom bakken, nodigt dit uit tot nog meer variatie zoals kramen met bakproducten of iemand die bak- of kookworkshops geeft”, vertelt Venneker. “En zoals ieder jaar hopen we natuurlijk dat de kinderen van de basisschool een kleedje neerleggen en hun spulletjes verkopen”, sluit ze lachend af. 

Over de Halse Dag 
De Halse Dag vindt elke eerste zondag van september plaats. Het is een heuse traditie en een dag waar veel bewoners, standhouders en bezoekers uit Halle en omstreken naar uitkijken. Dit jaar vindt de Halse Dag op zondag 1 september plaats. Zet deze datum alvast in de agenda, voor een heerlijk dagje uit in de Achterhoek. Meer informatie over deze dag en aanmelden voor standhouders en talenten kan via de website.


www.halsedag.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant