Jolieke van Osch vorig jaar op de Klinkplek in Hummelo. Foto: Marion Steur
Jolieke van Osch vorig jaar op de Klinkplek in Hummelo. Foto: Marion Steur

Klink & Kunst op de Klevenhorst - programma 3-10 april

Cultuur

HUMMELO - Van Pasen tot Pinksteren is landgoed Enghuizen het toneel van de KUNSTwandelroute Hummelo. Dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang is het er zes weken lang genieten van kunst en natuur. Een prachtige route van ongeveer vier kilometer met 33 kunstwerken langs onverharde wandelpaden.

In diezelfde periode bruist het op de Klevenhorst, de uitspanning halverwege de route. Op de Klinkplek daar organiseert het Achterhoekse dichterscollectief De Omsmeders elke zondagmiddag liveoptredens met poëzie en muziek. Buiten de optredens om zijn er altijd gedichten van eerdere jaren te lezen en via de QR-code kom je bij videobeelden van Nedersaksische gedichten. Doordeweeks zijn er kunstworkshops van Amphion.

Houtbewerken, woensdag 3 april, 14.30 tot 16.00 uur. Demonstratie houtbewerken door het Beeldhouwerscollectief. (Klein)kinderen vanaf 8 jaar ook welkom. Spin en Verf je eigen draad, donderdag 4 april, 14.00 tot 15.30 uur. Petra Uphoff leert je wol spinnen en verven. Poëzie en muziek op de Klinkplek, zondag 7 april 13.30 tot 15.30 uur. Gedichten van Maarten Buser en Wim van Til. Jolieke van Osch zingt en wordt op de piano begeleid door Anne Alkemade. Samen Kiek’n, dinsdag 9 april, 14.00 tot 15.30 uur. Loop met kunstenaar/fotograaf Rob Chevallier de KUNSTwandelroute en leer hoe je de mooiste foto’s kunt maken. Kipje Vilten, woensdag 10 april, 14.30 tot 16.30 uur. Ingrid Veenendaal leert je een kipje te vilten. Zet de kip op één van je vingers en je bent helemaal klaar om het een mooi verhaal te laten vertellen. (Klein)kinderen vanaf vier jaar ook welkom.

Bij slecht weer wordt er in de schuur voorgedragen en gemusiceerd. De kunstworkshops doordeweeks vinden plaats in en om de schuur. Het aantal plekken i beperkt en aanmelden is verplicht via www.amphion.nl/klevenhorst of 0314-37 60 00. Wees welkom! Op de Klinkplek kan iedereen aanschuiven.

Kipje vilten. Foto: Ingrid Veenendaal

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant